Kolmistaan

Meidän eteinen ja 50-luvun kaapin ongelma

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Meille rantautui viime viikolla Torin kautta ihana vanha 50-luvun liinavaatekaappi, joka löysi paikkansa heti eteisestä. Olen haaveillut tämmöisestä kaapista vaikka kuinka kauan, ja kun nyt sille oli sopiva kohta, säilytystilalle tarve ja vieläpä netistä löytyi oikeanlainen yksilö, oikeaan hintaan, diili oli valmis.

Mutta on tässä silti muutama muttakin.

Ensinnäkin joku entistä edellinen omistaja on mennyt pilaamaan kaapin noilla karmeilla kasarivetimillä. Kyllähän eri aikakausien ja tyylien huonekaluja on kiva sekoitella keskenään, mutta yhdessä huonekalussa olisi minusta kiva pitäytyä yhdessä tyylissä. Yritin googlailla joitain ajan henkeen sopivia vetimiä. Yläkaapeissa olevia kahvoja kyllä löytyi, mutta noita vetolaatikkojen nuppeja ei. Millaiset ne 50-luvun nupit oikein edes ovat? Sellaiset yksinkertaiset pallot vai mitkä? Jos sinulla on A) tarpeettomana neljä 50-luvun nuppia tai B) tiedät, mistä tällaisia varaosia saisi, pistäpä viestiä. Haaveissa olisi kaappiin joku mustat tai hopeansävyiset vetimet ja nupit.

Toisekseen mietityttää tuo eteisnurkkauksen yleisilme. Periaatteessahan kaikki sen osat miellyttävät silmääni. Ja taulu, kaappi, tuoli ja lamppu kyllä käyvät jopa yhteen, mutta sehän se ongelma taitaakin olla. Vanhat kalusteet ovat minusta kivoja, mutta vain yhdistettynä niin, että niiden parina on moderneja yksityiskohtia. Nyt tuo nurkkaus on minun makuuni jo liian yhtenäinen, liian mummola. Pitäisi saada särmää ja vähän elementtejä, jotka rikkoisivat tyyliä. Mietin, kävisikö kaapin päälle ennemmin jokin mustavalkoinen popart-juliste. Niin ja olisiko jokin pieni moderni lamppu tässä tapauksessa mukavampi? Vinkkejä varsinkin lampuista otetaan vastaan. 

Kivaa viikonloppua!

-Karoliina-

Lue myös

X