kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 09.09.2017

Kuinka huijata lapselle pipo päähän?

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Nyt ollaan asian ytimessä. Nimittäin sen, mikä iskee jokaisen koululaisen ja tämän vanhempien väliin jossain vaiheessa – Pipo! Onko sitä pakko käyttää? Miksi? Miksi muilla ei ole? Entä jos ei ole kuuma?

F:llä ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa käyttää pipoa tähänastisessa elämässään, mutta koulun alku on tehnyt asiaan muutoksen. Hän saattaa laittaa pipon jupisten aamuisin päähän vielä kotona, mutta kun tullaan pihaan, jossa kellään muullakaan ei ole pipoa, lähtee hattu heti kassiin.

Mielestäni nyt on ollut jo niin kylmät ilmat ja erityisesti viimainen tuuli, ettei ainakaan aamupäivisin voi huidella ilman päähinettä. Ollaan yritetty löytää asiassa kompromissi. Nimittäin pannat.

Tähän asti F on vedellyt sellaisessa ihanalla etelästä ostetulla tuubilla. Vaatekappaleinhokillani, joiden olemassaolo kaikissa muissa kun etelän paahteisilla uimarannoilla tulisi päähän laitettavana kieltää. Mutta sepä näyttääkin olevan tuollaisten 4-10 -vuotiaiden lasten suosikkipäähine. Tietysti.

Tilasin F:lle ihanan rusetillisen trikoopannan ja KAULAtuubin Coconut Organicilta. Pari neulepantaa lähti mukaan puolestaan Lindexiltä. Jospa näillä päästäisiin ilman riitaa alkuun ennen kuin ne oikeat pakkaset ja pakolliset pipokelit alkavat. Edit: Kruunupanta oli vauva. Meni palautukseen.

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X