kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 14.10.2017

10 vinkkiä hiustenpidennyksiin! (Kantapään kautta opittua)

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Elämää hiustenpidennysten kanssa on takana nyt kolme viikkoa. Ja voin sanoa, että olen oppinut (kantapään kautta) tukastani montakin asiaa. Hyvää ja huonoa.

  1. Älä hyvä ihminen KOSKAAN laita hopeasampoota pidennyksiin. Ainakaan niiden tyveen. Ainakaan vaikuttamaan kymmeneksi minuutiksi. Veti nimittäin pidennysosat aivan sinisiksi ja sen poistamiseen tarvittiin aika monta vaihetta, pesua ja kirosanaa.
  2. Tässä edelliseen liittyvä vinkki. Jos kuitenkin haluat hiuksiisi silver-vaikutuksen, laita hopeasampoo ensin vain hiustesi päälliosaan (omiin hiuksiin) niin, ettei se osu pidennyksiin. Huuhtele sampoo pois pää alaspäin. Sudi sitten hopeat hiusten pituuksiin kevyesti (ei edelleenkään sinne kiinnityskohtiin) ja huuhtele aine pikaisesti pois.
  3. Osto kunnollinen, pidennyksiin soveltuva hoitoaine. Myös hiuksiin jätettävä sellainen.
  4. Harjaa hiukset iltaisin ja letitä ne yöksi. Näin tukka ei takkuunnu niin pahasti yön aikana.
  5. Nosta hiukset klipsillä pään yläosaan ja tiputa tukka aina kerros kerrokselta harjattavaksi. Näin hiukset tulevat varmuudella harjatuiksi myös niskasta ja kiinnityslettien läheisyydestä.
  6. Hommaa kunnollinen hiustenkuivaaja. Itselläni on vanha kirpparilta ostettu huristin, jonka kanssa hiusten kuivaaminen vie puoli tuntia. Ette arvaa, kuinka paljon tässä ostolakossani haaveilen Dysonin kuivaajasta!
  7. Suosi hiusten puolipesua. Johtuen edellisestä kohdasta ja monesta muustakin syystä, hiustenpidennyksiä ei kannata pestä enemmän kuin on tarve. Olen opetellut pesemään hiusteni päälli- ja etuosat erikseen niin, ettei koko tukka kastu. Todella järkevä vinkki freesata hiusten ilme oikeiden pesujen välissä. Myös kuivasampoo on ehdoton tuote.
  8. Hommaa itsellesi peili, josta näet toisen peilin kautta, kun laitat hiukset. Tämä on – ostolakon vuoksi – taas asia, jota en omista. Mutta joka olisi aivan ehdoton! Hiusten laittamisessa on nimittäin tärkeää se, etteivät tekotukkakiinnikkeet näy. Kiinnikelettien piilotus on aivan helppoa ja nopeaa, jos vaan samalla näkee, minne suuntaan päällä olevia omia hiuksia esimerkiksi ponnaria laittaessa sutii.
  9. Edelliseen liittyvä vinkki tässä: Jos kuitenkin kiinnikkeitä pilkottaa poninhännän seasta, vetele hiuksia ihan himppusen löysemmälle päälaeltasi. Näin kiinnikkeletit jäävät piiloon.
  10. Nauti ihanan pitkästä ja paksusta tukasta!

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Kommentit (1)

Eli itselläsi on klipsipidennykset? Kuinka usein uusit ne ja missä kävit laittamassa? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X