Kolmistaan

Kuukausi ostolakkoa takana – repsahdukset, himot ja oivallukset!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Nyt on takana kuukausi ostolakkoa. Olisi luullut – koska en ole koskaan ennen tällaista kokeillut – että olo olisi ollut prosessin aikana tuskainen. Mutta päinvaistoin! Kuukausi on mennyt hirveän nopeasti.

Olen repsahtanut kolme kertaa. Ostin eyelinerin, koska edellisen korkki oli irronnut ja tussi kuivunut. Yritin sinnitellä jollakin kaapin perukoilta löytyneellä rajauskynällä pari viikkoa, mutta tulin lopulta tulokseen, että haluan nestemäisen eyeliner-tussin. Muulla en osaa meikata.

Toinen repsahdus tuli sadesäällä. Olin unohtanut sateenvarjon kotiin, edessä oli monta tapaamista, jonne en halunnut mennä litimärkänä. Ostin sateenvarjon.

Kolmas repsahdus oli eniten tietoinen. Viime perjantaina vietettiin A:n urheilu-uran lopettajaisia. Halusin yllättää miehen pukemalla juhlaan hupparin, johon työkaverini painoivat koristeeksi A:n vanhan pelinumeron. Koska kotona ei ollut valmiina yhtään kuviotonta hupparia, piti se ostaa.

Ostolakko on ollut repsahduksista huolimatta hirmuisen vapauttava. Kun kaupungilla pyöriessä on iskenyt jonkin vaatteen himo, olen vaan voinut todeta, etten voi ostaa sitä. Samalla olen välttynyt oston jälkeiseltä morkkikselta. Ihana tunne. 

Kun olen bongannut kaupassa jonkin ihanan vaatteen, enkä ole voinut ostaa sitä, olen hirmuisen usein tajunnut hetken päästä, että minullahan on melkein samanlainen / samaan tyyliin sopiva vaate jo kotona. Omien vanhojen vaatteiden kunnioitus ja ”näkeminen” on lisääntynyt ihan selvästi.

Yhtä asiaa olen silti himoinnut: Kaikkea samettista ja velourista. Oletteko huomanneet, että noita materiaaleja olevia vaatteita on  JOKA paikassa? Mustaa tai viininpunaisen kiiltävää. Jos jotain nyt ostaisin, olisi tuo juuri se materiaali.

Onko joukossa muita lakkoilijoita? Millä fiiliksillä olette olleet pitäneet lakkoa yllä? Minun lakkonihan on tarkoitus kestää (paria kodin jouluostosta) lukuun ottamatta vuoden loppuun. Suurin tavoitteeni on rakentaa terveempi ja harkitsevami suhde osteluun ja ennen kaikkea vaatteisiin. Rakentaa oma ajattelumallini uudelleen. 

Ostolakkoprojektini alkutaival ja syntyprosessi luettavissa täältä

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Lue myös

X