kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.11.2017

Parhaat lastenkirjat juuri nyt!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Meillä luetaan F:lle ja F:n kanssa joka ikinen päivä. Ja kuten olen niin monta kertaa ennenkin sanonut, on esimerkiksi iltasatu sellainen hetki, josta haluan pitää mahdollisimman pitkään kiinni.

Tähän asti koko meidän perheen lastenkirjasuosikki on ollut – kuten jo taidattekin tietää – Paula Norosen Supermarsu-kirjasarja. Vaikka Supermarsut ovatkin edelleen meidän lukulistalle, on niiden rinnalle tullut pari muuta suosikkikirjaa. Mikä on aika älyttömän hyvä juttu: Tuntuu sille, että osaan Supermarsujen repliikit nimittäin jo ihan ulkoa.

LASTENKIRJASUOSIKIT MARRASKUUSSA 2017

Tagli ja Telle -kirjasarja. Paula Noronen, Oili Kokkonen. (Tammi, 2016&2017) Norosesta on siis epäilemättä tullut meidän sakin lempilastenkirjailija. Norosen uudessa Tagli ja Telle -sarjassa seikkailevat sisarukset Tagli ja Telle, jotka asustavat Muhku-nimisen kauppakeskuksen kyljessä. He pitävät salaista etsivätoimistoa ja tempautuvat erilaisten mysteerien maailmaan.

Tagli ja Telle -sarja on mielestäni suunnattu kasvavalle Supermarsu-kansalle. Vaikka molemmat sarjat uppoavatkin varmasti laajalle sakille alakoululaisia, on Taglissa ja Tellessä selvästi sellainen ”isompien lasten” tunnelma. Tosin suoraviivaisempia Tagli ja Telle -kirjat ovat kuin Supermarsut. Juonessa ei ole niin paljon mutkia ja dialogi on yksinkertaisempaa. Ehkä Tagli ja Telle -kirjoja onkin ajateltu niin, että alakouluisten olisi helpompi lukea kirjat myös itse.

Meidän pihan perhesoppa. Riina Katajavuori, Riikka Toivanen, Maiju Tokola. (Tammi, 2015)En yhtään tiedä, mistä tämä kirja on meidän kirjahyllyyn ilmestynyt, mutta sattumalta siitä on tullut yksi luetuimmista kirjoistamme. Meidän pihan perhesoppa kertoo suoraan ja lapsenkielisesti erilaisten perheiden synnystä. Siitä, miten yksinkertaisuudessaan lapsi saa alkunsa, mutta myös muista tavoista tulla perheeksi – adoptioista ja lapsettomuushoidoista. Erittäin hyvä kirja lisääntymisasioista puhumiseen.

Ikioma perheeni. Tittamari Marttinen, Aiju Salminen. (Tammi, 2015) Ikioma perheeni kertoo Kuu-nimiestä lapsesta, jolla on kaksi äitiä. Sekä Kuun ystävästä Kimistä, jolla on vaihtoehtoisesti kaksi isää. Tarinaa kuljetetaan Kuun syntymäpäivien kautta, mutta punaisena lankana tarinassa on sateenkaariperhe-elämä. Hirmuisen luontevan ja kauniisti kerrotun tarinan lisäksi pidän Aiju Salmisen kuvituksesta, joka yksinkertaisuudessaan on hirmuisen kaunista.

Mitä teillä luetaan juuri nyt?

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X