Kolmistaan

Näillä vinkeillä kauheat lastenjuhlat!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

F:llä oli eilen 7-vuotissynttäreiden kaveriosuus. Kutsuttu oli 16 lasta, joista 15 pääsi paikalle. Kemut olivat kauhuteemaiset ja juhliin mahtui muun muassa kauhukierros ullakolla, veriboolia ja muuta mieltä ylentävää.

Jos kotonanne on toinen karmaisevaa toivova sankari, tässä vinkit kauheisiin juhliin.

NÄIN JÄRJESTÄT KARMAISEVAT LASTENKEMUT:

  1. Panosta miljööseen. Onko teillä karmea kellari tai synkkä ulkovaja, jossa olisi autenttinen aavetunnelma? Jos, niin pitäkää kemut siellä. Meillä lapset juhli puolet kemuista toppavaatteissa kylmän karmaisevalla ullakolla.
  2. Aikuinen. Ota alter egoksesi jokin karmea hahmo, kuten esimerkiksi välillä sekopäisesti naurava noita tai murahteleva hirviö. Lapset kuuntelevat paljon paremmin noidan kuin tavallisen vanhemman ohjeita. (Tosin tämä loppui meillä jo ennen kuin alkoikaan, koska ”äiti, se nolottais mua niin paljon”). 
  3. Älä missään nimessä siivoa kotia, jos juhlat ovat siellä, ENNEN kemuja. 
  4. Edelleenkin (havainto viime vuoden juhlista), älä panosta suuresti tarjoiluun, koska ei lapset syö kuitenkaan kuin karkkia. Vaikka ostin muka vähän ruokaa, jäi niistä tänäkin vuonna 3/4 syömättä.  
  5. Ja jos päätät jotain leipoa (a.k.a rullata valmistaikina nakin ympärille) tee se tyylillä. Muumiohodari oli aika kova juttu! Myös oksentava vesimelooni toimi.Veribooli kelluvalla kädellä oli lisäksi aika jees. 
  6. Naamio perinteinen aarteenetsintä kauhukierrokseksi. Kyllä muuten oli hirveää, kun juhlajoukon piti huidella rappukäytävässä niin, ettei heitä huomattaisi. Myös verhon takana piileskelevästä ja onginnassa lahjoja antavasta (mutta karjuvasta) hahmosta liittyi monta tarinaa jo saman illan aikana. 
  7. Ripottele pitkin kauhukierrosta pieniä laatikoita, joissa kerrot olevan esimerkiksi hirviön aivoja (kukkakaali), kykloopin silmämunia (viinirypäleitä) ja matoja (spagettia). Kun laatikkoon saa tunkea vain silmät sidottuna kätensä, on tunnelma taattu.
  8. Ja aikuinen. Edelleen. Pidä huolta, ettei pieniä kansalaisia ala pelottaa liian paljon. Kauhun tasapainon löytämisessä pitää olla tarkkaa, koska toisen ”lälly” voi olla toiselle aidosti aika kauhea kokemus. 

-Karoliina-

 

Lue myös

X