Kolmistaan

11 yötä jouluun! Ja kaikki vielä alussa!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

F leipoi maanantai-iltana pipareita kavereidensa kanssa. Ensin leivonnan piti olla minun ja hänen yhteinen juttumme, mutta sitten hän halusi pyytää naapurin tyttöä mukaan. Se sopi paremmin kuin hyvin, koska tiesin, että homma olisi F:stä varmasti hauskempaa ystävän kuin minun kanssani. Kun tytöt olivat kaulinneet vasta ensimmäisen levyn, sai F puhelun ja pian mukaan liittyi myös naapuritalon poika. Niinpä keittiössä hääri lopulta kolme innokasta tonttua.

Piparit olivat (glögiä  ja riisipuuroa luukunottamatta) meidän ensimmäinen askeleemme kohti joulua. Ja nyt sentään on jo Lucian päivä!

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä pidemmälle joulutunnelmaan ja jouluvalmisteluihin ryhtyminen minulta vie. Vaikka kodissa onkin ollut jouluvalot jo ainakin kuukauden ja joulukalenteriakin on tietysti avattu joka päivä, en ole vielä kertaakaan aktiivisesti pysähtynyt joulun äärelle. Ainoa asia, jonka konkreettisesti olen tehnyt, on ollut osallistuminen Joulupuu-keräykseen.

Olenkin päättänyt, että nyt kun jouluun on enää reilu viikko, alan ihan joka päivä tehdä jotain vähän jouluista. Lahjoja pitää ostaa muutama (lähinnä kummilapsille), paketointi on kivaa puuhaa ja kaipa sitä voisi keittää taas yhden kattilan riisipuuroakin. Niin ja kestäisikö nenä tänä vuonna hyasintin? Ja jos meidän torille tulee viikonloppuna kuusimyynti, pitäisikö sisään kantaa ensimmäisen kerran aikuiselämässäni ihan oikea joulukuusi?

Joululaulujen suhteen olen jotenkin tällä hetkellä vähän hukassa. Olen tykännyt aina jenkkijoulumusasta, mutta nyt se on alkanut jotenkin tökkiä. Pitäisi löytää jotain rentoa ja leppoisaa joulumusiikkia, joka ei olisi liian imelää. Ideoita otetaan vastaan! Ehkä joulujazzia, jos sellaista edes on.

Kauneimpiin joululauluihin ajattelin mennä sunnuntaina (jos saan pakotettua jonkun minun kanssani) ja sen lisäksi olisi kiva nähdä vielä mahdollisimman monta ystävää ja ystäväperhettä glögin ääressä ennen aattoa.

Varsinaista joulusisustusta meidän koti ei ole tänä vuonna saanut. Minulla oli jemmassa vain punasävyisiä ja reippaita joulutyynyjä ja liinoja, mutta todellisuudessa ne eivät nyt tähän meidän kotiimme oikein käy. Toiveena olisi ollut saada kultaa ja hopeaa, mutta en tähän päivään mennessä ole löytänyt oikein mitään mielestä. Ehkä olen fiksu ja yritän hamstrata sellaisia sitten joulun jälkeen alesta. Olen ostanut mm. monet meidän joulukoristeet vasta joulun jälkeen, jolloin ne saa hurjan edullisesti.

Nyt vielä yksi Holiday-, Rakkautta vain – tai Pikku naiset -elokuva, joten eiköhän joulutunnelma ala tästä muodostua. Päätimme myös rajoittaa koko perheen kännykän ja netin käyttöä joulua odotellessa minimiin. Aivan en voi kokonaan netteilyä lopettaa, mutta rajoittaa toki.

Ja lopuksi vielä kysymys: Meidän pitäisi löytää lautapeli, jota voisimme pelata joulunaikaan koko perheen voimin. Pelin pitäisi toimia siis yhdeksälle ihmiselle ikähaitarilla 7-56. Kerro vinkkisi siis myös tähän! Uno on tähän mennessä ykkössijalla, mutta sitä on pelattu niin paljon, että voisi vaihtaa johonkin toiseenkin.

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Lue myös

X