kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.12.2017

Joulu on näytelmä

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Yksi päivä ja niin monia odotuksia. Päivä, jolloin ei saisi olla kiukkuinen, kireä tai onneton. Päivä, jolloin pitäisi pystyä parhaimpaansa keittiössä ja perheenjäsenenä. Päivä, jolloin elämä olisi kuin sisustus- ja ruokalehden keskiaukeamalta. Seesteinen ja kaunis. Lämmintunnelmainen ja kimmeltävä.

Joulu on näytelmä, jossa jokaisella on oma roolinsa ja paikkansa. Taustarekvisiitta on valittu valmiiksi jo vuosikymmeniä sitten, käsikirjoitusta tarvitsee harvoin enää lukea. Paitsi silloin, jos jättää vanhan näytelmän ja siirtyy uuteen. Silloin on tarkistettava, kuinka suuri rooli rosollilla on tässä näytelmässä ja saako oman joululimpun – sen mummon reseptillä tehdyn – tuoda vanhasta esityksestä mukaan. Ihan nyt vain turvallisuudentunteen vuoksi.

Joulu on vain yksi päivä, mutta silti se on paljon enemmän. Se on kaikkien menneiden hetkien tiivistymää, uusien toiveiden alkulähde. Se muistetaan taas tästä ikuisuuteen. Muistellaan, milloin oli elämän karmein ja ihanin joulu. Milloin joulukirkon tähti oli aseteltu vahingossa kärjelleen ja milloin lahjavillasukat olivat neljä numeroa liian isot. Oliko se viime vai edellisjoulu? Vai jo markka-aikaan?

Olkoon tämä päivä yhtä aikaa elämäsi joulu ja toisaalta vain yksi päivä muiden joukossa, jottei odotukset muuttuisi liian ankariksi. Armollista joulua!

-Karoliina-

Kuva:Sanni Kariniemi  

Kommentit (2)

Tekstistä nousi yksi asia, joka jäi vaivaamaan niin, että tämä täytyy kirjoittaa. Jouluhan ei ole yksi päivä vaan useampia. Itse asiassa se kestää loppiaiseen. Ja vaikka joulun tiivistäisi yhteen päivään sehän olisi joulupäivä eikä aatto. Nämä asiat ovat jotenkin nykyihmisillä unohduksissa.

Ihan totta. Itse ajattelen omalla kohdallani kuitenkin jouluksi aaton. Tai itse asiassa ”aaton kaltaisen päivän”, jos joulua vietetään perheessä jokin muu kuin 24.päivä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X