Kolmistaan

Aamupala, josta riittää energiaa koko päiväksi – tuorepuuro

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Minä olen syönyt puuroa aamupalaksi koko ikäni. Välillä (ja viikonloppuisin) on voileipien aika, mutta puuro on ollut kaveri, joka on kulkenut mukanani ihan aina. Monilla on traumat lapsena pakotetuista aamupuuroannoksista, mutta itse sen sijaan haluan usein saada ne samat lapsuuden maut eteeni kuin vuosikymmeniäkin sitten: Iso keko hyvin keitettyä kaurapuuroa, mojova voisilmä ja lasi maitoa.

Tässä viimeisen talven aikana olen kuitenkin alkanut varioida silloin tällöin aamupuurorutiinejani. Koska monen muun tavoin olen innostunut kokeilemaan erilaisia tuorepuuroreseptejä. Niissä kun saa minusta yhdistettyä hirveän hyvin kahden lempparini – puuron ja smoothien – edut.

Eilisaamuisen tuorepuurohetkeni kaveriksi hyppäsi taas jo joulun jälkeen esittelemäni Aamu-kissa. Tuo Arilyn-sovelluksen kautta maitopurkista hyppäävä lehmäksi halajava kisu, joka on jo välipäivien jälkeen kasvanut vähän isommaksi kissaksi, joka osaa nyt muun muassa ammua ja heitellä sydämiä.

AAMUINEN TUOREPUURO

  • pari desiä Arla täysmaitoa
  • sopivasti luomukaurahiutaleita (ts. niin, että alkutilanteessa edessä on löysähkö velli)
  • pähkinöitä ja/tai siemeniä
  • marjoja maun mukaan
  • banaani tai hieman hunajaa
  • (puolikas avokado ja ripaus suolaa)
  • minttua/kardemummaa/kanelia
  1. Iske kaikki ainekset blenderiin ja surauta sileäksi massaksi.
  2. Laita puuro yön yli (kannellisessa rasiassa) jääkaappiin, jotta se tiivistyy.
  3. Ripottele ennen ruokailua puuron päälle vielä vähän marjoja/hedelmiä.

 

Tällä reseptillä on tullut edettyä nyt jo aika pitkään, joten muitain otetaan ilolla vastaan. Varsinkin jokin herkullinen raakasuklaapuuro olisi nyt haussa.

-Karoliina-

 

 

Lue myös

X