Kolmistaan

Kohti unelmien makuuhuonetta + päiväpeitealekoodi

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Muistatte varmasti, että kerroin viime vuoden lopulla siitä, että minulla on haaveena rakentaa meidän makuuhuoneesta pikkuhiljaa hotellimainen. Sellainen, jossa uni maistuisi, jonka lakanat kutsuisivat ja jonka ulkonäkö miellyttäisi silmää.

Maton ja ihanien petivaatteiden lisäksi tein yhden lisäaskeleen kohti unelmamakuuhuonettani joulukuussa, kun valitsin kotimaisen pienen sisustusliikkeen, Delfinon, valikoimasta meille päiväpeiton*. Delfino on erikoistunut laadukkaisiin vuodevaatteisiin, mutta valikoimasta löytyy myös piensisustustuotteita. On vähän tällaisen arkeen luksusta haluavan henkilön paratiisi. 

Vaikka tuolloin joulukuun puolella en vielä ollutkaan tehnytkään päätöstäni keskittyä 80-prosenttisesti kotimaisiin tekstiileihin – eikä tuolloin peiton valintaa rajoittaneet mitkään tämmöiset tekijät – uskon, että Himlan Delia-peitto olisi mennyt ostoskoriin jopa tämänkin vuoden puolella. Kotimaista, laadukasta silkkipäiväpeittoa kun ei ole ollut missään tarjolla ja toisaalta Delia, jota on valmistettu tismalleen samasta silkkilaadusta käsin jo 15 vuoden ajan, tuntui lopulta aika järkevälle hankinnalle.

Himlan Delia-peittoon niin ihastuneena mietinkin, että ehkä juuri tällaisten ulkomaisten tuotteiden vuoksi tuossa omassa ostolinjauksessani kuuluukin olla se 20 prosentin joustovara Suomen rajojen ulkopuolelle. Tuntui nimittäin ekologisemmalle valita tällä kertaa luonnonmateriaalista valmistettu – aikaa, käyttöä ja katseita kestävä – peite, kuin jokin tekokuituinen sinnepäintuote. Vaikka olenkin rakastanut silkkipaitoja jo tätä ennen, täytyy kyllä myöntää, että ihana ulkomuotonsa lisäksi Delia on yllättänyt käytettävyydelläänkin. Peiton pinta on ihanan vilpoinen ja sileä, ja silti se kestää jopa F:n puolivolttiharjoitukset nukkaantumatta. Aikamoinen yhtälö!

Vaikkei päiväpeitto tällä kertaa vielä kasvattanutkaan vuoden 2018 tekstiiliostoslistaani, koska peite rantautui jo ennen ”tekstiilivalaistumistani”, mietin, että tästä keissistä voisin ottaa mallia jatkossakin. Vaikka päälähtökohtani onkin keskittyä kotimaisiin tekstiileihin – ja tästä tavoitteesta aion pitää kiinni – yrittäisin tehdä hyviä ratkaisuja myös ulkomaisten tekstiilien osalta. Mitä jos ostaisin ulkomaiset tekstiilit edes kotimaisten pienyrittäjien kautta? Kyllä minusta on nimittäin ihana tietää, että Delfinon takana on Virpi, eikä mikään iso monikansallinen koneisto tai nimettömät työntekijät.

Nyt seuraava etappi meidän makuuhuoneessa on sängynpäädyn osto (iso, pullea, hotellisängynpääty vai itämaishenkinen tilanjakaja) sekä verhojen hankinta. Tai itse asiassa meillä on ihanat valkeat samettiverhot jo valmiina, mutta koska ne eivät ole tehty tähän tilaan, tulisi niitä hieman pidentää jollain hyvällä kankaalla. Ajattelin nakittaa minun äitini tähän puuhaan (että tiedoksi vaan). 

Koodilla KOLMISTAAN saat -15% alennusta Delfinon päiväpeitoista tammikuun 2018 loppuun asti.

-Karoliina-

P.S. Olen pohtinut tässä projektini alussa, onko ulkomaisten second hand -tuotteiden hankinta sallittua vai ei? Olen pohtinut, mikä oma kantani on tänä vuonna kirppisostosten suhteen, eli saako sieltä ostaa ulkomaista (koska tuote on kuitenkin jo kerran ostettu) vai miten tulisi toimia. 

*saatu

Lue myös

X