Kolmistaan

Sushi bowl – Näin se tehdään superhyvin ja -terveellisesti!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Kaupallinen yhteistyö: Paulúns

Kuten tiedätte, minua on ihan aina kiinnostanut ruoka. Sen suunnittelu, valmistus ja tietysti myös syönti. F:n syntymän jälkeen ruuan merkitys kuitenkin vain kasvoi elämässäni. Tajusin, että ruoka on se linkki, joka yhdistää parhaimmillaan perhettä. Ruokaa voi laittaa yhdessä ja nauttia yhdessä. Ruuan avulla kerrotaan perheen arvoista ja lisätään parhaimmillaan perheenvälistä henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Ruuan terveellisyysaspekti ei ole minulle siis mikään uusi. Ja F:lle olenkin ihan aina halunnut tarjota mahdollisimman hyvää tekevää ruokaa. Oman ruokani suhteen sen sijaan olen jaksoittain ollut aika huonossa jamassa. Toki olen yhteisillä aterioilla syönyt samaa ruokaa kuin lapsi, mutta on ollut myös aikoja, jolloin en ole oikeasti paljon miettinyt, mitä syön, kun olen yksin.

Vuodenvaiheessa alkanut ryhtiliike elämäntavoissa on kuitenkin alkanut näkyä myös minun lautasellani. Olen halunnut energiaa, hyvinvointia ja tervettä myös omille aterioilleni. Olikin aikamoinen sattuma, että juuri samoihin aikoihin, kun ruoka-asiat alkoivat kiinnostaa minua tässä mittakaavassa enemmänkin, minua pyydettiin mukaan ruotsalaisen Paulúns-tuotesarjan kampanjaan. Vai mikä olisikaan ollut parempi aika testata tuotteita, joihin ei ole lisättyä lainkaan sokeria? Ja jotka ovat ravitsemuksellisesti tasapainoisia, lisäaineettomia ja ravintosisällöltään korkealaatuisia? En ainakaan itse keksi parempaa hetkeä.

Paulúnsin iskulause kuuluu: Syö hyvin – voi hyvin. Se tiivistääkin hyvin sen, mitä itsekin toivon ruuan jatkossa tekevän meidän perheelle. Ja jollaiseen ajatteluun uskon. On se nimittäin vaan niin, että ravinto on ihmisen polttoainetta. Ja se, millaista polttoainetta tähän ihmiskoneistoon laittaa, vaikuttaa ihan kaikkeen.

Minä olen testaillut Paulúnsin tuotteita nyt kuukauden päivät. Ja aika useinhan näissä blogiin liittyvissä ruoka-aiheissa saa itse olla testikokin roolissa. Nyt kävi kuitenkin niin, että Paulúnsin kanssa pääsin kehittelemään reseptiä ihan ammattikokin avustuksella. Mikä tilaisuus oppia jotain sellaista, johon ei itse ole uskonut pystyvänsä! Käytin tilaisuutta heti hyväkseni ja pyysin, että kehittelisimme yhdessä sushibowlin reseptin. Meidän perhehän söisi sushia varmasti joka ikinen päivä, mutta koska sen tekeminen kotona on aika vaivalloista, olen monta kertaa haaveillut vähän iisimmästä sushibowlista. En ole kuitenkaan vielä tätä ennen saanut aikaiseksi paneutua bowlin saloihin, joten nyt oli korkea aika tehdä niin.

Sushibowlin pohjana käytetään Paulúnsin mustasilmäpavuilla ryhditettyä SuperRiisiä. Superia riisistä tekee se, että se on sekoitus raakariisiä, kvinoaa, siemeniä papuja, linssejä ja mausteita. Kyse ei ole siis mistään valkoisesta hötöstä, vaan ravinnosta, jossa ihan oikeasti aika moni hyvän ravinnon osanen toteutuu. Tätä riisiähän voi syödä aivan sellaisenaankin, mutta minun annoksessani se on luonnollisestikin yksi kulho-sushin osasista. Markkinoilla on myös toinen SuperRiisi, jossa mustapavun sijaan on käytetty vihreitä linssejä. Uskoisin, että se kävisi tähän kulhoon myös vallan mainiosti. Näin tuo herkku – jonka syöntiä kuvauksissa piti muuten vähän rajoittaa, ettei lopuksi olisi täytynyt kuvata tyhjää kuppia – valmistetaan.

 

SUSHI BOWL (4 annosta) 

 • 400 g lohta

Marinadi:

 • 4 rkl soijakastiketta
 • 4 rkl seesamöljyä
 • 2 rkl riisiviinaetikkaa
 • ½ tl chilikastiketta

Täytteet:

 

 • 2 dl Paulúns SuperRiisiä (mustasilmäpapu jyväsiemenseos)
 • 4 dl kasvislientä
 • 1 tl öljyä
 • 1 porkkana
 • ½ kurkku
 • 1½ dl edamamepapuja (soijapapu)
 • 2 kevätsipulin vartta

Koristeluun:

 

 • paahdettuja mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä

 

 1. Nypi lohesta ruodot pois, huuhtele kylmän veden alla.
 2. Kuivaa lohi talouspaperilla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
 3. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lohikuutioiden päälle.
 4. Peitä ja siirrä kylmään maustumaan.
 5. Keitä SuperRiisi pakkauksen ohjeen mukaan.
 6. Kuori porkkana ja raasta karkealla terällä.
 7. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois ja leikkaa viipaleiksi.
 8. Keitä papuja suolatussa vedessä noin 4 minuuttia.
 9. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
 10. Hienonna kevätsipulinvarret.
 11. Lusikoi riisiä pikkukulhojen pohjalle, asettele loput ainekset ryhmiksi.
 12. Valuta lohen marinadia kastikkeeksi tai tarjoa lisänä soijaa ja wasabia.
 13. Koristele seesaminsiemenillä.

Lopuksi vielä pieni vinkkiä. Jotta kaupalliset yhteistyöt ja blogien välinen suhde olisi jatkossa sitä, mitä toivoisit sen olevan, nyt olisi mahdollista vaikuttaa asioihin. Vastaamalla tähän, noin 5 minuuttia kestävään kyselyyn, osallistut tutkimukseen, jonka tarkoituksena on kartoittaa lukijoiden toiveita. Tutkimuksen* tuloksien avulla pyritään tarjoamaan kiinnostavampaa sisältöä blogien lukijoille, sekä kehittämään bloggaajien ja brändien välistä yhteistyötä.Tutkimukseen pääset klikkaamalla tästä linkki. Kiitos paljon avusta! Uskon, että tällaisen tiedon kerääminen hyödyttää meitä ihan kaikkia. 

-Karoliina-

*Tutkimuksen toteuttaa mediatoimisto Dagmar. Lisätietoja tutkimuksesta saat osoitteesta: [email protected]

Kuvat &MUAH: A-lehdet

Asu: korvikset, Uhana Design // neule, Uhana Design (laina) // paita, Nanso

Lue myös

X