Kolmistaan

Pidennykset, luomutukka, blondi vai tumma?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Minä kävin keskiviikkoaamuna kampaajalla, ja laitoin ennen-jälkeen -kuvat instaan. Ja nyt voin sanoa, että tällä kertaa muutos oli melkoisen suuri. Vaikkei Umppu* tehnytkään tukalleni kuin periaatteessa juuren värjäämisen, on pörröisen aamutukan ja siloiseksi pestyn ja föönatun tukan ero melkoinen. Ihan sellainen, että itseäänkin vähän naurattaa tämä kuvasarja.

Vaikka olenkin ollut aivan rakastunut vaaleaan tukkaani – himoitsinhan sitä yli kolmekymmentä vuotta ennen värjäysoperaatioita – on pakko todeta, että vaalea tukka näin luonnonbrunetille on aika haastava ylläpidettävä. Ensinnäkin juurikasvu tulee näkyviin todella nopeasti. Toisekseen tukka kärsii lukuisista vaalennuksista. Tuntuu sille, kuin se ei kasvaisi niin paksuna ja nopeasti kuin ennen.

Niinpä olenkin alkanut pohtia, jos värjäisin tukan takaisin tummaksi. Sellaiseksi, että väri antaisi ensinnäkin suojan blondatuille latvoille. Ja sellaiseksi, jossa oma juuri saisi kasvaa täysin luomuna pitkiäkin aikoja niin, ettei värjäyspakkoa olisi.

Tällä hetkellä oma tukkani on ehkä sellainen long bob, mutta nyt pohdinkin, mitä pidennysasialle tekisin, JOS päädyn luopumaan vaaleasta tukasta ja vaaleista pidennyksistä. Toisaalta himottaisi tuollainen Lucy Halen napakka polkka (viimeinen kuva), mutta toisaalta muistan viime kesän painini lyhyen tukan kanssa. Jotenkin en tuntenut tukan muuten kivasta ulkomuodosta huolimatta lyhyitä hiuksiani koskaan oikein lopulta omikseni.

Niinpä mietin, pitäisikö tällaisten superpitkien pidennysten tilalle laittaakin tumman tukan kasvatusvaiheessa vain maltilliset, hieman tukan omaa kasvua pidemmät jatkot. Sellaiset, joiden avulla jaksaisin kasvattaa luomutukan esiin ilman joka-aamuista kriisiä siitä, että olen lyhyttukkainen.

Hiusideoita värin, mallin ja pituuden osalta otetaan vastaan! Ja hei: Onko siellä ruudun takana samanlaisia hiustuuliviirejä, jotka haluavat vaihdella hiusten ulkonäköä aina heti, kun yhteen vaiheeseen on työllä ja tuskalla päästy.

-Karoliina-

*palvelu saatu

Kuvat: Pinterest

Lue myös

X