Kolmistaan

Joka päivä sitä oppii uutta!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Pizza-online.fi

Meillä on meneillään, kuten eilen manailin, aikamoinen kaaos kotosalla. On remppaa, hajonnutta liettä ja konmariraivausta.

Ja vaikka useimmiten ruoka valmistetaankin meillä itse, tilaamme me kuitenkin joskus– varsinkin viikonloppuisin – ruokaa myös valmiina kotiin. Kun tällä viikolla liesikeissi pakotti soveltamaan ruokailuhommia, aloin jo kuumeisesti etukäteisesti miettiä, MITÄ JOS liesi ei toimi vielä vappunakaan kun ystävien pitäisi tulla syömään meille. MITÄ JOS suunnitellut ruuat ei onnistukaan ja MITÄ JOS kaikki menee ihan pieleen.

Sitten tulin järkiini ja tajusin taas asioiden mittasuhteet. Jos kyse on vain ja ainoastaan ruuasta, ei tässä pitäisi olla mitään stressiä. Itse asiassa: Aika usein sitä ottaa paineita jonkun juhlan tai vierailun ruokatarjoamisista silloinkin, kun liesi ja koko keittiö toimii. Ja aivan turhaan!

Ahaa-elämyksen asian suhteen koin aikaisemmin tällä viikolla, kun aloin tarkastella juuri tämän nyt käsillä olevan Pizza-online -yhteistyön tietoja. Olin jostain kummallisesta syystä kuvitellut, että Pizza-online tarjoaa nimensä mukaisesti vain pitsaa, ja siksi myös ajatellut, ettei sieltä tilaaminen sopisi ainakaan meidän arki-iltoihin, koska itse miellän pitsan enemmänkin sellaiseksi herkutteluruuaksi. Ei siis ehkä perustiistain safkaksi.

Mutta mitä vielä! Laajan pitsavalikoiman lisäksi Pizza-onlinestä löytyikin myös salaatteja, sushia, nepalilaista ja vaikka mitä! Niinpä meillä herkuteltiin etko-vappuisesti alkuviikosta jo Söpö Himalayan nepalilaisella ja vappu taitaa mennä sekin tilatun safkan siivittämänä. (Tulipa liesi kuntoon tai ei.) Varsinkin, kun ruuat asettelee take away -bokseista vielä omille astioille, on ”huijaus” jo melkein täydellinen.

Näin sitä joka päivä oppii jotain uutta. Vaikkapa sen, ettei pizza-alkuinen ruokapalvelu tarjoa vain pitsaa (joka sekin on kyllä ihana ruokalaji), eikä aina tarvitse tehdä kaikkea itse. Ei edes vappuna, kemuissa, perustiistaina tai sitten näin lauantaisin! Joskus saa höllätä ja nauttia valmiiksi tehdystä.

-Karoliina-

Lue myös

X