Kolmistaan

Minun Tampereeni: Kaupungin ihanin kukkakauppa – Kukkaikkuna

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Te tiedätte, että olen todellinen leikkokukkafani. Olen varmasti jo vuosia ostanut leikkokukkia kotiin sillä tahdilla, ettei kukkamaljakko ole koskaan ollut tyhjillään. Reilu vuosi sitten sain jopa perheeltäni synttärilahjaksi ”tilin” senaikaiseen lähikukkakauppaani. Tämän tilin turvin sain sitten hakea kukkakaupasta kukkia koko kevään ajan kotiini. Ihan loistava lahjaidea minusta!

Kun muutin Tampereelle, oli edessä myös sen ”oman” kukkakaupan löytäminen. Koska meidän kodin lähellä ei kukkakauppoja ole, tuli Tampereen keskustaa tarkastella vähän laajemmalla haitarilla. Ja niinpä sieltä löytyi, aivan Stockan vierestä, ihana Kukkaikkuna*. Kukkakauppa, joka vaan ensisilmäyksestä asti on näyttänyt sille, että tuo on minun juttuni.

Kukkaikkunan omistaja Tanja on pyörittänyt liikettä jo 15 vuotta lähes tismalleen samalla paikalla Tampereen keskustassa. Töitä kukkien parissa omistaja on tehnyt jo 21 vuotta. Kukkaikkunan koko tyyli on ainakin näin kasveja tuntemattoman ihmisen, ainoastaan visuaalisen fiilistelijän silmään, todella yhtenäinen. Kaikki kasvit niin leikkokukista ruukkukasveihin asti puhuvat ikään kuin samaa kieltä ja kukkakaupan ilmekin on yksi kokonaisuus. Sellainen valon ja varjon, tumman, vaalean, maskuliinisen ja herkän yhdistelmä, että liikettä ei voi olla ihailematta.

Kukkaikkunan linja onkin tehdä asioita omalla tavalla. Niin, että persoonallinen ote ja visio näkyy jokaisessa valinnassa ja kaupasta asiakkaan mukaan lähtevässä paketissa. Tanja sanoo, että hän haluaa Kukkaikkunan olevan aina askeleen edellä. Nyt tehdään tulevaisuutta, eikä vain tätä hetkeä tai ainakaan historiaa. Kukkaikkunassa on muutenkin pyritty etsimään sidonnoille ja kasveille aina se ”parempi versio”. Se, joka kohottaa kimpusta tai ruukkukasvista vielä vähän paremman, laadukkaamman ja kauniimman.

Minulle tulee Kukkaikkunassa aina kauhea tarve alkaa hamstraamaan ruukkuja ja kasveja meille kotiin. Vaikka tiedän, että olen totaalisen surkea pitkäaikaisten kasvien kanssa, jotenkin alan aina pohtia, josko meidän ikkunalaudalle saisi miniviidakon. Tai mitä jos eteistä ryhdittäisikin kasvien rivi.

Olisikohan niin, että viherpeukalon itsestään voisi löytää itsestään vielä tällä iällä? Vai vedänkö leikkokukkafanina tästä eteenpäinkin?

-Karoliina-

*postaus toteutettu yhteistyössä Kukkaikkunan kanssa

Lue myös

X