kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.05.2018

Blondista brunetiksi yhdessä aamussa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Muistatte varmasti, että mun viime vuosien ajalle on mahtunut jos jonkinmoista tukkamuutosasiaa. On ollut omaa tukkaa raidoilla, vaalennusprojektia ensin toffeesta vaaleaksi polkaksi ja sitten Mago-pidennyksillä ylläpidettyä vaaleaa kuontaloa.

Kuten joskus kirjoitinkin, olin aivan haltioissani siitä, että liki 30 vuoden empimisen jälkeen uskalsin värjäyttää tukkani luonnollisesta – melko tummasta – ihan vaaleaksi. Se kun oli ollut kauan haaveeni, mutta en ollut syystä tai toisesta uskaltanut ryhtyä puuhaan.

Blondauksesta tuli aikanaan yllättävän hyvä. Väri ei missään vaiheessa ollut mielestäni karmean keltainen (kiitos osaavien kampaajien), eikä tukka kulunut niin paljon kuin olisin voinut luulla. Tai siis ei kulunut alussa!

Aloin tämän talven aikana kipuilla vaaleiden hiusteni kanssa, koska huomasin, ettei oma tukkani kasvanutkaan enää samaan malliin kuin ennen. Tai siis tukka kasvoi – sen huomasi alati pilkistävästä juurikasvusta – mutta samalla kun hiukset kasvoivat, ne myös kuluivat latvoista juuri vaalennuksen vuoksi. Tukka oli käynyt latvoista melko heikoksi lukuisten vaalennusten vuoksi.

Kysyin Tampereen luottokampaajaltani, Prime Hair And Beauty Designen Umpulta, mitä asialle voisi tehdä. Markkinoillahan on jos jonkinmoista plexiä ja suoja-ainetta, mutta silti ”vaalennus on aina vaalennus”. Minulla oli jo jonkin aikaa kytenyt päässä ajatus palata takaisin tummaksi, mutta tämä keskustelu vaan vahvisti aatoksiani.

Niinpä päätimme, että palauttaisimme hiuksiini mahdollisimman paljon omaa luonnollista hiusväriäni muistuttavan sävyn, joka A) ensin tumman värin avulla suojaisi jo vaurioitunutta tukkaa ja B)jonka avulla minun olisi mahdollista kasvattaa omaa väriäni ainakin osin esiin niin, ettei juurikasvu pilkistäisi esiin niin usein, eikä toisaalta vaalennuskäsittely kuluttaisi (=lyhentäisi) oman hiukseni osuutta enää ollenkaan.

Koska rakastuin jo syksyllä Simply Natural Mago -pidennyksiin*, ei sentään niistä luovuttu. Koska Mago-pidennyksiä ei muutenkaan voi huoltaa, toisin sanoen joka vaihtokerta ne on vaihdetta täysin uusiin, ei hommassa Magojen osalta ollut sen kummempaa kuin uusien tilaaminen vain eri sävyllä kuin ennen. Toisekseen Magoista ei tarvinnut luopua siksikään, että ne eivät kuluta omaa tukkaa ollenkaan, koska kiinnike on hyvin pieni/kevyt ja lisähius sidotaan tukkaan ihan tavallisella puuvillalangalla. Magojen alla omat hiukset saavat siis rauhassa kasvaa ja tällä tavalla ne sopivat meille, jotka haluavat pidennyksistä huolimatta saada omista luomu-hiuksistaan (taas) pitkät. Minun luomu-tukkani mittahan lyheni sitä vauhtia, kun tukkaa vaalennettiin juurikin latvojen kulumisen vuoksi.

Nyt ollaan taas ruskeahiuksinen. Ja vaikka matka blondiksi ja blondina olikin hauska, tuntuu, että paluu juurille on vaan niin minua. Ja miksi ei olisi? Onhan suurinpiirtein tällainen kuontalo tullut vastaan peilissä jo 31 vuotta tätäkin ennen. Kun lähetin siskoilleni kuvan minusta uudessa tukassa, vastaukseksi tuli: ”Näytät ihan iteltäsi” ja ”Miltä tuntuu olla vanha Lilli (lempinimeni kotipiireissä) jälleen?” Niinpä niin. Lilli is back!

-Karoliina-

P.S Blondin tukan kuvia tulette näkemään vielä silti vinon pinon, koska kuvasimme juuri viime viikolla Nooran kanssa ison kasan postauskuvia.

Kuvat: Umppu 

*pidennykset ja kampaajakäynti saatu

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X