Kolmistaan

Miten yrittäjä lomailee?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Yksi kaveri kysyi viime viikolla, miten me meinataan lomailla. Aloin selittää edessä häämöttävästä ulkomaan matkasta, ja luulin jo vastanneeni kysymykseen. Mutta ilmeisesti en: ”Niin siis miten te lomailette? Tuon lisäksi? Onko teillä lomaviikot pätkissä vai yhteen pötköön? Onko sulla ja A:lla lomat samaan aikaan?”

Tuon kysymyksen kuultuani havahduin ekan kerran siihen, että edessä olisi niin sanottu lomakausi. Kesä ja aika, jonka lomia olin koko elämäni tähän asti odottanut kuin kuuta nousevaa. Kaverini kysymys(tulva) sai minut kuitenkin havahtumaan siihen, ettemme olleet yhtä reissuviikkoa lukuun ottamatta jutelleet A:n kanssa lomista mitään.

Ymmärrän tietysti, että osa omaa epäaktiivista lomasuunnitteluani johtuu tietysti siitä, että työni on entiseen uraani verrattuna nyt jo paljon vapaampaa. Lomapäivi voi ottaa silloin kun huvittaa, kunhan korvaa menetetyt tunnit jossain toisessa hetkessä.

Tajuan kuitenkin sen, kuten niin monta kertaa tännekin olen tämän vuoden aikana kirjoittanut, että lomailu on lähes pakollista. Ainakin itse tarvitse totaalisia breikkejä, jotta jaksan taas painaa.

Nyt toivoisinkin vinkkejä teiltä muilta yrittäjiltä, kuinka hoidatte lomailuhommat? Miten varmistaa tarvittava lepo? Ja millainen jaksotus (ja miksi) on tuntunut parhaalle?

-Karoliina-

Lue myös

X