kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 30.05.2018

Miten tulla miljonääriksi? Tai edes talousguruksi? Kuuntele Lily Talks -podcastini toinen jakso

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Danske Bank

Hassua, miten elämässä ikään kuin jumiutuu tiettyihin ajatusmalleihin, vaikkei oikeasti (enää) tarvitsisikaan. Minulla itselläni on ollut sellainen penninvenyttäjäopiskelijan identiteetti oikeasti koko aikuiselämäni, vaikkei siihen välttämättä olisi ollut aina edes tarvetta. Tajusin nimittäin vasta viime vuonna, että minähän olen valmistunut jo vuonna 2008, ja työelämäkin on ollut vakaalla tasolla jo miltei tuon samat kymmenen vuotta. Olisi siis aika ehkä alkaa tarkastella taloutta muustakin näkökulmasta, kuin kädestä suuhun -taktiikalla.

Koska säästäminen ja sijoittaminen ovat minulle melko tuntematonta maaperää, ja koska raha-asiat kuitenkin kiinnostavat, kutsuin Lily Talks -podcastiini mukaan Danske Bankin Senioristrategin, Kaisa Kivipellon. Kaisan ja Danske Bankin kanta on, että säästäminen kuuluu kaikille. Niinpä Kaisa opastaa minua (ja teitä) talousguruelämän ensimetreille. Hän vastaa muun muassa siihen kysymykseen, millainen puskurirahasta ihmisellä pitäisi olla, mitä eri tapoja on säästää ja mikä on säästämisen minimisumma? Kuuntele Kaisan ja minun rahakeskustelua tästä:

https://simplecast.com/s/b00a59bf

Edellinen jakso – jossa keskustelen rakasta puhumisen tärkeydestä – on kuunneltavissa täällä. Siinä jaksossa vieraanani oli Lotosta tuttu näyttelijä, Helsingin kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid. Kolmas rahaa käsittele podcast-jaksoni ilmestyy 6.6.

Jotta jatkossa saadaan lisää teitä kiinnostavia podcasteja ilmoille, on tietysti tärkeää, että me osaamme täällä Lilyssä valita Lily Talks -jaksojen aiheet oikein. Osallistu tutkimukseen ja anna palautetta tästä linkistä. Kaikkien 31.8. mennessä vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Trendin vuosikerta (arvo 89,10 e).

Vastaa tästä!

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X