kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.06.2018

Näin valitset UV-vaatteet lapsille!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Reima

Vitsi mikä alkukesä meillä onkaan ollut. Juuri puhuttiin ystävien kanssa viikonloppuna, että olo on jo nyt paljon kesäisempi ja rentoutuneempi kuin monen kesän jälkeen syyskuussa. Lämpö ja valo on tehnyt tehtävänsä!

Samalla, kun kesä on ollut ihana, on täytynyt herätä moniin kesään liittyviin suojavarustuksiin ja tarvikkeisiin. Sandaalit olivat tietysti jo edelliskesältä liian pienet, samoin uikkarit. Aurinkolasit olivat kateissa ja lippiskin jo niin montaa kertaa pesty, että oli pakko hommata juniorille uusi.

Yksi kesän vakiohankinnoista on tietysti UV-vaatteet. Jokainen meistä on varmasti niin perillä UV-säteiden haitoista, että siitä tässä on turha enää kirjoittaa, mutta se, kuinka valita juuri oikeat UV-vaatteet lapselle, on tietysti – ainakin minusta – välillä vähän monimutkaisempi juttu jo.

Meillä on ollut F:llä jo vuosia Reiman UV-vaatteet, eikä valinta tänäkään vuonna ollut vaikea, koska kotimaisten tekstiilien vuonna ei muu merkki kuin Reima tullut edes kyseeseen. Koska minusta Reiman SunProof-vaatteiden hinta-laatusuhde on ollut toistuvasti hyvä, kokosin tähän muutaman vinkin, mistä tunnista hyvät UV-vaatteet lapsille.

  • Valitse oikea UV-vaate kulloiseenkin tarpeeseen. Biitsille uikkarit tai koko uv-uimapuku, päähän hattu. Tiesitkö, että UV-suoja on monissa muissakin Reiman vaatteissa kuin pelkissä rantakamoissa? Koska kyllähän ne auringonsäteet muuallekin iskevät. SunProof-materiaalista löytyy myös esimerkiksi huppareita ja mekkoja.
  • Selvitä, mistä aineista vaatteen UV-suoja koostuu. Vaikka UV-suoja itsessään on hyvä juttu, voi vaatteessa olla muuta sellaista, joka ei tee hyvää pienelle iholle. Reiman SunProof-vaatteissa ei käytetä myrkkyjä tai lapselle haitallisia aiheita, vaan niiden UV-suoja tehdään titaanidioksidilla, eli valkoisella väriaineella. Se on sama aine, jota käytetään mm. vitamiinivalmisteissa, lääkkeissä ja hammastahnoissa. Eli käytännössä ”safe enough to eat”.
  • Pese UV-vaate ohjeiden mukaan.
  • Tarkista myös tuotetta ostaessa, saahan vaatetta pestä (normaalisti). Kesävaatteita kun täytyy usein pestä vielä enemmän kuin joitain muita, ja vaatteen ja sen ominaisuuksien täytyy näin ollen kestää pesua hyvin. Reiman SunProof-vaatteissa UV-suoja-aine on kehrätty sisään kuituun, eli UV-suoja ei kulu pois. Näin ollen vaate suojaa lasta, vaikka vaate pestäisiin usein. 
  • Muista suojata silmät. Reiman aurinkolaseissa yhdistyy kaunis ulkonäkö ja hyvä käytettävyys. Katu-uskottavissa arskoissa on ihanan pehmeät sangat, jolloin niitä on mukana käyttää. Kaiken lisäksi aurinkolasien materiaali antaa anteeksi vähän kovakouraisemankin käytön.
  • Valitse tarpeeksi korkea UV-suoja, jotta lapsi saa nauttia kesäpäivistä ja leikistä ilman, että on pelko palaneesta ihosta. ReimanSunProof-vaatteissa on 30-50 UV-suoja, eli korkea, mitä löytyy.

Ihanaa kesäkuun ekaa kokonaista viikkoa! Vaikka sää vähän hetkellisesti viilenikin, toivotaan, että kunnon helteet saadaan pian takaisin! Älkää unohtako, että aurinko UV-säteet ovat yhtä vaarallisia, vaikkei itse ilman lämpötila olisikaan korkea. 

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X