kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.06.2018

Sijoittaminen – se sopii vain ökyrikkaille. Eiku! Kuuntele Lily Talks -podcast.

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Danske Bank

Mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen sanasta sijoittaminen? Onko se vain upporikkaiden porvareiden pientä rahalla tehtävää peliä? Vaiko tavallisiin tuloihin ja tavallisiin ihmisiin liittyvä oman talouden hallinnan työkalu?

Minä itse näin vielä muutama vuosi sitten suorastaan punaista, kun kuulin puhuttavan sijoittamisesta. Minua ärsytti ajatus tällaisesta rikkaiden kerskumisesta rahoillaan, ja ajattelin, ettei minulle itselläni olisi koskaan varaa sijoittamiseen. Sitten aloin tajuta, että yhä useampi ihan tavallinen ihminen – jopa minua pienituloisempi – sijoitti. Alkoi kiinnostaa, mistä tässä oli oikein kyse.

Olen saanut paneutua sijoittamiseen ja rahaan ylipäätänsä tämän kevään ja kesän aikana oikein erityishyvällä opastuksella, koska pääsin mukaan Lily Talks -podcastiin. Minun Lily Talks -jaksojen aiheena onkin ollut raha. Ja vieläpä niin, että olen saanut neuvoja ja ajateltavaa todelliselta ammattilaiselta, Danske Bankin seniorstrategi Kaisa Kivipellolta. Aloita kuuntelu Kaisan ja mun sijoitusaiheisesta podcasta-jaksosta tästä:

https://simplecast.com/s/174aecbb

Danskelta ja Kaisalta olenkin oppinut nyt ainakin (paljastamatta kokonaan tuota meidän podcast-jakson parhaita paloja) sen, että säästämis- ja sijoittamistapoja on niin monta kuin on ihmisiäkin. Danske Bankissa autetaan löytämään juuri se sinulle sopiva tapa sijoittaa, tehdään henkilökohtainen sijoitussuunnitelma ja itse asiassa räätälöidään koko homma on aika helpoksi. Ei siis tarvitse olla – kuten luulin – upporikas tai toisaalta jokin pörssikursseista tietävä talousguru entuudestaan, vaan sijoittamisen voi aloittaa todella matalalla kynnyksellä.

Kaiken kukkuraksi laina- ja sijoitusasioinnissa Danske Bankissa voi asioida iltaisinkin, tai jopa verkkotapaamisten avulla, joten tekosyyksi aloittamisen lykkäämiselle ei mene enää sekään, ettei jaksa jonottaa pankkimummojen kanssa käsi ovenkahvassa jo kello 7.58.

Jos sijoitusasiat alkoivat kiinnostaa, suosittelen linkkaamaan tänne. Linkin takaa löytyy muun muassa kolme erilaista sijoitustarinaa ja laskuri, jolla voi laskea sijoitusten tuottoa. Mukana on myös testi, jonka avulla voi etsiä itselleen sopivan sijoitusmuodon.

Tässä oli tällä erää viimeinen podcast-jaksoni (aikaisemmat kuunneltavissa täältä ja täältä), mutta toivottavasti uutta jatkoa saadaan pian. Mitä pidit tämänkertaisesta jaksosta? Osallistu tutkimukseen ja anna palautetta tästä linkistä. Kaikkien 31.8. mennessä vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Trendin vuosikerta (arvo 89,10 e).

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X