kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.07.2018

Kesästressi! Kuinka ehtii nauttia tarpeeksi?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Huh! Aikamoinen hiki, etten sanoisi. Aamuinen tarkoitukseni oli ”raivata kolme-neljä laatikkoa varastosta” ja sitten mennä Laukontorille pyörillä. Todellisuudessa huhkittiin kolmistaan ja kaksistaan tuolla yläkerran ullakolla miltei kuusi tuntia. Oikein oiva hetki siivoukselle. Ei tullut kylmä. Paahteisen katon alla olevalla ullakolla kun oli sellaiset nahkean saunan lämpötilat.

Vaikka varaston siivoaminen on ollut tavoitteissani yli vuoden, ja nyt varasto näyttää oikein hyvälle, oli koko ajan sellainen olo, ettei juuri tätä päivää pitäisi tuhlata sisätiloissa. Pitäisikö olla ulkona, rannalla, jäätelöllä, pyöräretkellä, torilla, mökillä. Niin ja vähän tehdä myös töitä jossakin välissä.

Tajusin tuossa taas pitäisi-pitäisi-voi-kun-ehtisi -ajatuksia pyöritellessä taas sen, että en ole tainnut oikein hiffata vielä tätä yrittäjän kesää lainkaan. Olen jotenkin omituisesti kuvitellut, että minulla on tismalleen sama aika lötköilyyn, parisuhteeseen, perheeseen kuin ”pieniin kesäsiivouksiinkin” kuin silloin, kun minulla oli se KAHDEN JA PUOLEN KUUKAUDEN KESÄLOMA (WTF). Jotenkin olen ajatellut, että kyllä tällä yhden viikon kesälomalla kato ehtii aivan samalla tavalla mökkihöperöityä, ahkeroida, paneutua kesäkirjoihin, viettää intensiivistä perheaikaa ja vaikka sun mitä.

Pakko todeta. Ettei ehdi. Itse asiassa vaikka kesä on ollut I-HA-NA ja esimerkiksi viikonvaihteen viettäminen mökillä aivan täydellistä, on tänä kesänä ollut myös kesästressi. Stressi siitä, että ehtiikö nauttia kesästä tarpeeksi. Stressi siitä, olenko tarpeeksi F:n kanssa. Stressi siitä, mikä työ nyt taas ryystää jälkijunassa. Ja stressi siitä, että samat hommat, joihin talvella saa sen 4-8 tuntia lapsivapaata aikaa, pitäisi nyt hoitaa tuossa mansikan syönnin ja uimisen välissä.

En ole muuten pakastanut niitä perkeleen mansikoitakaan. Silleen.

Miten te muut yrittäjät/vähälomaiset händläätte tämän setin? 

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: huppari, Sidoste (Pure Waste) * // hame, TopShop 

*saatu

Kommentit (2)

En ole yrittäjä enkä vähälomalainen, mutta selviän siten, että jätän mansikat pakastamatta, matot pesemättä ja kaapit siivoamatta. Noihin puuhiin kelpaa vaatimaton talvinen iltapäivä, kun kaikki ottaa muutenkin pattiin.  😉

Hyvä plääni <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X