Helppo lankkupitsa (G) omatekoisella tomaattikastikkeella
Menimme viime viikolla iltauinti- ja iltapalareissulle rannalle. Katselin jääkaapin sisältöä ja mietin, mitä iltapalaa kyhäilisin jääkaapin jämistä. Päätin tehdä pitsaa. Samalla, kun veivasin taikinaa, tajusin, ettei meillä ole minkään sortin tomaattikastiketta tai -murskaa. Niinpä oli pakko tehdä kastike itse. Ja samalla tehdä yhtä elämäni parhaista pitsoista. Tässä ohje myös teille.
Gluteeniton pitsapohja (2 lankkupitsaa)
- 2-3dl kädenlämpöistä vettä
- 0,5tl suolaa
- loraus oliiviöljyä
- puolikas paketti hiivaa
- gluteenittomia jauhoja (parhaat tähän Viljatuotteen vaalea jauhoseos) niin paljon, että taikinaa on tiivistä, mutta ei niin tiivistä, kun vehnäjauhopitsapohjassa. Toisin sanoen sellaista, että taikinan voisi juuri ja juuri saada kaulittua.
- Sekoita kaikki aineet keskenään (tätä ei voi vaivata käsin).
- Kohota liinan alla minimissään 15min.
- Kaulitse leivonpaperilla vuoratulle pellille.
Tomaattikastike
- 2-4 kpl melkein ylikypsiä tomaatteja
- 1 valkosipulin kynsi
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria
- suolaa
- sokeria
- oreganoa
- Surauta kaikki aineet blenderissä mössöksi.
- Keittele mössö kattilassa hetki niin, että maut syvenevät.
- Täytä pitsa lempitäytteilläsi ja paista sitä 250 asteessa niin kauan, että se on kypsä ja juusto päältä sopivan ruskea.
Ihania herkkuhetkiä!
-Karoliina-
Jaa oma kokemuksesi