Kolmistaan

Perjantain asu, nro 15. Liian pitkä mekko?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Asu: mekko, korkonilkkurit ja nahkatakki

Merkki: Hillady-mekko*, Ivana Helsinki // nilkkurit, Vagabond // takki*, NEUW

Hankintapaikka: mekon sain Ivana Helsingiltä tänä syksynä, kengät ostin 2016 ja takin sain blogin kautta kesällä

Käyttöönottotoimenpiteet: –

Käyttökohde: Mekko oli vaate, jota en olisi koskaan kuvitellut omaan vaatekaappiini. Ivanalla on tästä samaisesta kankaasta useampikin eri mallinen mekko, joista kuvittelin kaikkien niiden sopivan mulle paremmin kuin tämän pitkän version. Pidin kuosista, mutta maksimekkoa en jotenkin mieltänyt omakseni. Mutta miten sitten kävikään? Ihastuin juuri tähän. Käyttökohde on juhla (jos pitää ilman rotsia), koska mekossa on aika juhlavat puhvihihat. Näin takin kanssa mekko menee arkeen. Ja olenpa pukenut mekon hameeksikin niin, että olen laittanut sen päälle vaan jättineuleen. Nahkatakin käyttökohde on…kaikki! Mä olen biker-takkihullu, joten musta kunnon nahkis käy kaikkialle. Korkonilkkurit laitan jalkaan silloin, kun haluan olla virallinen tai juhlava. Tai ammattimainen.

Hankinnan kannattavuus: Nahkatakin olen esitellyt aikaisemminkin täällä, ja edelleen olen sitä mieltä, että tämä takki on pelastukseni kesäkeleillä ja sisäjakkuna talvisin 4ever. Nilkkurit ovat olleet hyvä hankinta. Olen itse asiassa omistanut tismalleen tätä samaa lestiä ja mallia toisetkin nilkkurit vuosia sitten, joten tiedän, että nämä sopivat jalkaani. Yleensä jalkani tulee kipeäksi koroilla kävelystä, mutta näillä jaksan koko päivän. Mekon kannattavuutta mitataan ihana-akselilla. Se on kaunis kuosia, väriä ja mallia myöden. Ja tiedän monta tilaisuutta, joihin tämä mekko on nappivalinta. Olen muutamassa sellaisessa mekkoa jo pitänytkin. Toisaalta mekon pituus on edelleenkin minulle pieni ongelma. Minulle tulee helposti pitkässä mekossa nimittäin sellainen todella juhlava tai konservatiivinen olo. En esimerkiksi koskaan yhdistäisi tähän avokkaita, jos en menisi mekon kanssa jonnekin juhla-juhliin. Uskon, että tästä tulee ensi kesän yksi lempparimekoistani Conversejen kaverina!  

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

*saatu

Lue myös

X