kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.04.2019

Eka päivä MeNaisissa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

Hei kaikki!

Täällä sitä nyt ollaan. MeNaisten blogikodissa ihan ensimmäistä päivää, eikä kyseessä ole edes aprillipila. Olo on vähän sama kuin astuisi ensimmäisen kerran uuden luokan eteen pitkän kesäloma jälkeen. (Ensimmäinen fakta: Olen entinen yläkoulun lehtori) Jännittää, kädet hikoilee, on hyvällä tavalla hermostunut olo.

Koska tämä on meidän ensikohtaaminen – ainakin osan kanssa – ajattelin aloitta kaikki nyt aivan alusta. Kertoa kuka olen, mistä tulen ja miljoona muuta faktaa. Itse asiassa meinasin pyhittää koko tämän viikon vähän tällaiseen esittelyjaksoon, jotta te uudet lukijat – MeNaisten kautta tulleet – pääsette perille siitä, kuka oikein olen. Ehkä teille vanhoille tutuille, Lilystä mukana seuranneille, tässä voi tulla kertausta. Tai sitten ihan uutta faktaa, jota en ole koskaan edes tajunnut kertoa tai kirjoittaa auki.

Olen siis Karoliina Pentikäinen. Täytin viikko sitten 34 vuotta. Olen kotoisin Keski-Suomesta, Hankasalmelta. Asuin reilut 10 vuotta Helsingissä ja kaksi vuotta sitten muutin Tampereelle. Rakkauden perässä, tietysti.

Meillä on uusperhe. Tapasin aviomieheni vajaat kolme vuotta sitten. Ensimmäiset 8 kuukautta me elimme etäsuhteessa, eri maissa, mutta kevättalvella 2017 mies – jota kutsun blogissa muuten nimellä A – saapui takaisin Suomeen. Tällä kertaa pysyvästi.

Meidän perheeseen kuuluu myös tokaluokkalainen tytär, joka on minun biologista alkuperääni. Häntä kutsun blogissa nimellä F. Asutamme siis kolmistaan 70-neliöistä, satavuotiasta kerrostalokotia, jonka ikkunasta näkyy Näsinneula.

Minä olen koulutukseltani filosofian maisteri ja mun pääaine yliopistolla oli kotimainen kirjallisuus. Olin 9 vuotta yläkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, kunnes kevättalvella 2017 – muuton yhteydessä – jätin mun opeviran pääkaupunkiseudulla.

Olin tehnyt jo vuosia tätä blogia sivutyönä, ja samalla myös tajunnut, että sivutyö olikin yhtäkkiä kasvanut niin isoksi, etten voisi hallita kahta näin aikaa vievää duunia. Niinpä koulumaailma jäi ja tilalle tuli kokopäiväinen panostus blogiin. Tai noh. Hetkeksi, kunnes muut työt taas imaisi myös mukaansa. Totta on kuitenkin se, että blogille on nykyisin kuitenkin paljon enemmän aikaa kuin ennen.

Mulla on kirjoittajataustaa toki ennen blogiakin. Tein monta vuotta kolumnia Kaksplussaan ja freenä hommia mm. City-lehteen. Nykyisin hoidan blogin lisäksi kotimaisten Sidosteen ja Joutsenen sosiaalista markkinointia ja olen töissä tamperelaisessa brändi- ja suunnittelutoimistossa, H23 Agencyssä.

Mä en varsinaisesti harrasta juuri mitään. Mies kiusasi minua, kun olin vastannut Kauneus ja terveys -lehden haastattelussa helmikuussa, että harrastan ruokaa ja kotoilua. ”Miten ruokaa voi harrastaa? Harrastatko myös hengittämistä?”. Mulle on kuitenkin tullut harrastuksesta, eli kirjoittamisesta, mun työ. Toisin sanoen saan joka päivä tehdä sitä, mitä tekisin muutenkin, joten varsinaisia extraharrastuksia ei enää juuri tarvita. Kirjoittamisen lisäksi tykkään viettää aikaa perheen kanssa – olen todellinen kotihiiri. On ihanaa kokkailla ja syödä. Olla vaan. Välillä minuun puree liikuntakärpänen, välillä olen puoli vuotta tekemättä mitään.

No niin. Sellaisia ensisanoja tänne MeNaisille. Huomenna ajattelin jatkaa vähän kertomista itsestäni ja ennen kaikkea valaista sitä, millaisia juttuja mä blogiin yleensä kirjoittelen. Toki ennen sitä voitte käydä kurkkaamassa vanhoja postauksia tuolta blogin sisällyksestä. Kuten huomaatte, niitä on aika paljon. Kysymyksiäkin saa esittää!

En tiedä, toimiiko blogin uudelleenohjaus tai mikään Bloglovin vielä, joten paras keino saada tietoja uusista postauksista ja seurata muutenkin arkeani, on klikata itsensä mun instatilille. Siellä kerron, kun postauksen ovat ulkona. Ja höpisen muutenkin storiesin puolella omia jorinoitani.

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä // asu, NOSH (saatu) 

Kommentit (10)

Hei onpa tää Me naisten-blogisivu tosi paljo freesimpi ja jotenki ”kevyempi” uuteen Lilyyn verrattuna. Tykkään ja jatkan kyllä juttujes lukemista jatkossakin 🙂

En saa alkuperäiseen kommenttiin vastattua, mutta mobiilissa sivu latautuu hitaasti. Sen jälkeen tulee erittäin leveä vaakapalkki joka on skrollautunut äärioikealle näyttäen vain valkoista. Kun palkkia koittaa siirtää, koko sivu jumiutuu siten että vain refresh auttaa. Muutaman kerran kun on uudelleen ladannut, sivu aukeaa. Mutta hidasta on 🙁

Valitettavasti joudun heti kommentoimaan ikäviä uutisia, mutta tämä menaisten sivusto toimii todella huonosti (ainakin minun) mobiililla. On lähes käyttökelvoton – jonka seurauksena jatkossa jää pian blogin lukeminen.

Voi harmi 🙁 Kerro lisää, missä mättää!

Ihana postaus! Julkaisetko tekstejä johonkin tiettyyn kellonaikaan vai milloin tahansa? 😊

Yleensä mä julkaisen tekstit ma-to + su siinä 20-21. Perjantaisin ja lauantaisin heti aamusta 🙂 

Hei vaan! Täällä ollaan edelleen. Onnea uuteen ”työpaikkaan”.

Heippa! Täällä ainakin yksi ”vanha” lukija seuraamassa blogiasi uudesta osoitteesta huolimatta. Uskon, että muutoksien myötä olet iloinen myös palautteesta, jotta kaikkea saa hiottua viimeisen päälle tyylikkääksi. Siksi kerron, että mielestäni teksti on kooltaan hieman häiritsevän pientä, ainakin näin puhelimella lukiessa. Pieni, mutta lukijoille suuri, huomio. Onnea kovasti uusiin tuuliin! 🙂

Kiitos 🙂 Kaikki nämä otetaan ilolla vastaan ja yritän vaikuttaa myös ulkoasuun parhaani mukaan. 

Onpa kiva kuulla. Mäkin tykkään tästä ulkoasusta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X