kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.05.2019

Kuinka vähällä pärjää?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Mä luin viikonloppuna Eveliina Huttusen blogista siitä, mitä kaikkea ”normaalin” lapsiperhekodin tavaroita ja huonekaluja heiltä puuttuu. Postaus oli ihan supermielenkiintoinen (!), ja sai itsenikin ajattelemaan – taas kerran – kuinka vähällä sitä tulisikaan ihan oikeasti toimeen. Eikä oikeasti tulisi vain toimeen, vaan saisi elämän jopa paremmin rullaamaan kuin suuren tavaramäärän keskellä.

Mä en oikeastaan meidän kodissa ajattele sitä, että meidän kodin olisi oltava minimalistinen, tai että luopuisin vaikkapa hyvästä sängystä tai kauniista taulusta. Lähinnä mietin sitä (ihaillen Eveliinan vaatekaappia), että sitä tavallisen elämän rompetta – kattiloita, kenkiä, aurinkolaseja, ”tärkeitä papereita” pesuaineita, kyniä jne – olisi vain omiksi tarpeiksi. Ei kokonaiselle armeijalle.

Mä meinasin saada loppuviikosta hermoromahduksen kun ensin lapsella oli kouluun lähtiessä kaikki hukassa ja sen jälkeen en itse löytänyt astmapiippua ja bussikorttia. Mä koen, että meillä ongelmat tulee siitä, että vaihtoehtoja vaikkapa valita kassi on liian monta. Kun sitten käyttää viikon aikana kuutta eri kassia ja ripottelee jokaiseen tavaransa, alkaa ongelmat olla jo aika lähellä.

Mä puhuin tästä asiasta jo Insta Storiesissa, mutta mietin, pitäisikö minun kehitellä meille pirskahtelun sijaan jokin sellainen tuotemääräraja, jota ei saisi ylittää. Koska mulla ainakin pirskahtelee niin moni asia. Mitä jos päättäisin, että saan omistaa maximissaan 8 housut, tietyn määrän neuleita ja vaikka kuudet kesäkengät. Toinen asia, mitä pohdin on se, tarvitseeko esimerkiksi kirjoja omistaa. Vaikka rakastan e-kirjojen lisäksi kovakantaisia kirjoja, tarvitsenko niitä aidosti. Kosken niihin lukemisen jälkeen tasan nolla kertaa. Lastenhuoneen kirjat on toki asia erikseen.

Sellaista. Antakaa kommenttia ja vinkkiä siihen, paljonko on riittävästi. Myös kaikki linkit ihanan tyhjiin kaappeihin ja karsintaan otetaan vastaan.

-Karoliina-

P.S. Huomasin, kun tulin laittamaan tätä teksti MeNaisten sivuille, että myös täällä meillä liipattiin aihetta, kun kerrottiin 6-henkisestä perheestä, joka asuu 56 neliössä. Kannattaa lukea juttu täältä. 

 

 

Kommentit (6)

Minä elän minimalistista ja ekologista elämää 31,5 neliön yksiössä, johon kanssani elämää jakamaan syntyy syyskuun alussa vauva. Olenkin jo sisustanut asunnon lähes valmiiksi minun ja vauvan tarpeisiin, josta postaan blogiini hieman myöhemmin. Ajatuksena on, että pärjäämme näissä neliöissä ainakin muutaman ensimmäisen vuoden. Viime viikolla tein postauksen siitä, tarvitseeko kaikkea omistaa itse (http://www.jennyfer1980.fi/2019/05/ekoteko-yksi-asioista-jota-kaikkien-e…) ja tulevana tiistaina tulee postaus sukistani, kuinka käytin kaikki parit totaalisen loppuun ja paljonko niitä uusia sitten tarviikaan. Minulla siis tuo vähäinen tavaramäärä kulkee käsi kädessä ekologisten arvojen kanssa sen lisäksi, että inhoan, jos nurkissani on jotain ylimääräistä, sellaista, mitä en ihan oikeasti tarvitse. Muita aiheeseen liittyviä postauksiani löytyy tunnisteen ”Ekoteko” alta. Koko raskausajan olen mennyt todella minimalistisella vaatekaapilla ja kunhan pääsen näistä odottajan muodoista eroon, niin tulen varmasti postaamaan myös minimalistiseen vaatekaappiin liittyen. Kiitos myös sinun linkkivinkeistäsi postauksen yhteydessä. 

Ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta joko blogiarvonta vaateihanuuksien suhteen on ratkennut? 😍😁

On arvottu 🙂 Ja voittajakin saatu kiinni!

Tässä oli pohdintaa aiheesta:

http://arkijarki.net/voiko-paljon-olla-sopivasti/

Viimeinen kappale kiteyttää idean: ”Niin kauan kuin tavarat mahtuvat hyvin niille varattuun tilaan, niiden määrällä ei ole väliä.”

Täydellinen virke. Se kiteyttää kaiken sen, miten koti toimii parhaimmillaan (tai ei toimi)!

Oi ihanaa, kiitos kun jaoit sun linkin! Olet oikeassa muuten sen suhteen, että harkittu ostaminen ja omistaminen ovat loistava ekoteko. Onnea odotukseen <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X