Kolmistaan

Kauneusaatoksia heinäkuussa 2019

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mietin eilen, että olisi kiva kirjoittaa jokin keskiviikon kosmetiikkavinkkipostaus, mutta tajusin samassa hetkessä, että kesän aikana – kuten yleensä – en ole testannut mitään uutta tuotetta tai muuten muuttanut kaunistautumisrutiineja. Itse asiassa kun kroppa muuttuu jatkuvasti, eikä mielestäni kovin imartelevaan suuntaan, on tullut tunne, että olen halunnut kesälläkin meikata ihan kuten talvisinkin. Yleensähän mun meikin määrä vähenee radikaalisti kesän aikana, vaikken taida ollakaan mikään megameikkaaja mihinkään vuodenaikaan. Ennen olen kuitenkin luopunut usein kesällä silmärajauksista ja ihon meikkaamisesta, nyt vetelen samoilla rutiineilla kuin talvellakin.

Kokosin siis tähän postaukseen enemmänkin ajatuksia ja vähemmän tuotevinkkien koskien kauneutta, kauneudenhoitoa, meikkaamista ja kosmetiikkaa.

10 kauneusaatosta heinäkuussa 2019:

  • Haluaisin olla sellainen tyyppi, jolla olisi selkeät rutiinit kauneusasioissa. Tiedän naisia, jotka esimerkiksi aina lakkaavat uudet lakat kynsiinsä keskiviikkoiltaisin tai kuorivat ihon ilman poikkeuksia kahdesti viikossa. Itse olen summamutikkasohija, joka tekee kauneusrituaalit sitten kun muistaa tai ehtii. Eli ei kovin usein.
  • Kesällä minulla on tapana yhtäkkisesti repsahtaa muutenkin retuperäisestä kauneudenhoidostani. Esimerkiksi saatan nyppiä kulmat kerran kuussa tai kynsien huoltoväli venähtää puolet liian pitkäksi. Jotenkin leijun kesäisin sellaisessa kesäkuplassa, etten osaa katsoa kalenteria tai katsoa ajan kulumista. Tänään sain vihdoin huollatettua mun kynnet*. Vitsi tuli hyvä fiilis! 
  • Olen alkanut huomata mulla ihan oikeita ja alati näkyviä silmäkulmaryppyjä. Mä olen omistanut elämäni aikana varmasti 30 silmänympärysvoidetta, mutta silti niiden käyttö ei ole koskaan ollut osa mun jokapäiväistä ihon hoitoa. Nyt kaduttaa. Enkä siltikään rasvaile silmäkulmia. Ainoa, mihin pystyn, on koko naaman vetely yhdellä voiteella. Jos joku vinkkaisi jonkin aivan ultimaattisen hyvän voiteen, voisin harkita. Vai laitatteko samaa voidetta koko kasvoille, jota suditte silmänympäryksille. Jos, niin mikä tämä aine on?
  • Olen suorittanut kesän aikana suurta Essencen ripsivärien testiajoa. Olen toisin sanoen testannut kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat Essencen ripsarit. Tuloksia saatte lukea vielä kesän aikana.
  • Tekoripsiajatuksen olen haudannut tällä erää, vaikka omat ripset ovatkin huonontuneet tosi paljon raskauden aikana. Vielä harkitsen sellaista ripsien kestotaivutusta. En tosin tiedä, jaksanko rampata kauneushoitolassa kuukauden välein.
  • Kosmetiikkabrändeille kiitos kaikista feikkirusketustuotteista ja -meikeistä. Tällä hetkellä mulla on käytössä Vita Liberatan CC-voide*, The Body Shopin rusketustipat* (ei itseruskettavat, vaan ainoastaan meikkihuijaustan varten), Kikon aurinkopuuteri ja silloin kun jaksan, sudin Vita Liberatan 10 minutes tan -voidetta* ihoon. Epäilin ensin, että 10 minsan rusketus jättää ihoon karmeat rajat, mutta tuote on yllättänyt positiivisesti. Voide siis levitetään ihoon rusketushanskalla, sitten sen annetaan imeytyä 10-20 minuuttia, jonka jälkeen rasva huuhdellaan ihosta suihkussa pois. Itse rusketus kehittyy seuraavien tuntien aikana, mutta iho ei jää likaiseksi, eikä haisevaksi. Onneksi uskalsin kokeilla.
  • Alkuraskaudesta F tai A rasvasivat vatsaani säännöllisesti joko BalmYoun karitevoiteella* tai Weledan raskausarpiöljyllä, mutta nyt kerrat ovat harventuneet muutamaan kertaan viikossa. En jotenkin usko kauheasti voitelun voimaan raskausarpien suhteen, vaikka itse toimenpide tuntuukin ihanalle ja rentouttavalle. Kun odotin F:ää, en saanut arpia. Vielä nytkään arpia ei näy, mutta olen melko varma, että niitä vielä tulee. Tuntuisi ainakin aika absurdille, kun katson nyt jo mahan kokoa, ettei jotain repeymää tulisi, koska kuukausia ja kasvua on jäljellä vielä niin paljon.
  • Olen alkanut testata, kuinka nopeasti saan arkimeikin naamaan, kun on kiire. Haluaisin meikata vauvojen synnyttyäkin, koska olen huomannut, että mun oma olo on parempi, kun sudin vähän väriä kasvoihin. Pystyn tuhraamaan naamaani vartinkin, mutta viidessä minuutissa saa jo aikaan ihmeitä.
  • Vitsi hiuksista tulee aina järvivedellä pestessä ihanan pehmeät. Olen yrittänyt ajoittaa tukanpesun aina meidän mökkipäiviin kesällä.
  • Olen innostunut monen vuoden tauon jälkeen taas leteistä tukassa. Ne on ihana huonon hiuspäivän pelastus, ja vaikka en ole mikään superhyvä letittäjä, on sellainen hieman sotkuinenkin lopputulos leteissä vielä ihan kivan näköinen.

Kivaa keskiviikko!

-Karoliina-

*kynnet huollettu Beautiful You -kauneushoitolassa, kynsistä saatu alennus 

 

X