kolmistaan

Keksi blogille uusi nimi – ja voita Me Naiset -lehden vuosikerta!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Mun blogin nimi juontaa juurensa vuodelta 2010. Mä olin juuri perustamassa mun ihkaensimmäistä Kolumnia Kaksplus-lehteen, kun multa kysyttiin ehkä neljän tunnin varoajalla, mikäs kolumnin nimeksi laitettaisiin. Mun loistokas (öh) idea oli Sex and the Cityn mukaan Baby and the City, mutta se ei jostain kumman syystä mennyt toimituksessa läpi. I wonder why.

Siinä me sitten makoiltiin mun ystävän, F:n tulevan kummitädin kanssa, meidän asunnon nojatuoleilla Hakaniemessä ja pohdittiin, mikä ihmeen nimi kolumnille oikein keksittäisiin. En muista, mitä muita vaihtoehtoja oli, mutta Kolmistaan tuntui varmalle ja tylsälle valinnalle. Koskaan nimi ei varsinaisesti kolahtanut, mutta koska kiire oli ja lehti piti saada painoon, päädyttiin lopulta siihen.

F syntyi ja lehti kolahti postiluukusta pari päivää myöhemmin. Kolmistaan oli syntynyt.

Kolumnin jälkeen aloin kirjoittaa blogia. Ihan vaan silloin tällöin Kaksplussan nettisivuille. Koska blogin oli tarkoitus ikään kuin promota kolumnia, oli selvää, että Kolmistaan-nimi säilyisi. Ja niinhän siinä kävi, että puoli-inhokkina pitämäni nimi on kulkenut matkassa jo kohta yhdeksän vuotta.

Vaikka elämä on noiden vajaan yhdeksän vuoden aikana muuttunut monta kertaa, on nimi säilynyt matkassa, koska jollakin tapaa sen ollut aina jollain ilveellä perustelu nimi. Ensin kolmen hengen ydinperhe, sitten blogi minusta, tyttärestä ja meidän kodista ja myöhemmin taas kolmihenkinen uusperhe. Oikeastaan nyt Kolmistaan-Karoliina -nimi sopii tavallaan paremmin kuin koskaan aikaisemmin, koska olenhan minä 3in1-paketti vauvat mahassani vielä hetkisen. Mutta jatkossa – sitten kun vauvat syntyvät – Kolmistaan ei tunnu enää millään muotoa relevantille nimelle. Ne ajat ovat meiltä menneet ikuisesti.

Nyt minä tarvitsenkin teidän apuanne! Keksikää blogilleni uusi nimi! Joku nerokas intertekstuaalisia viitteitä vilisevä kuten Sota ja kauha tai Rakkautta ja Mamarkiaa (näille nimille ikuisesti kateellinen!!). Tai sitten muuten vaan jokin kuvaava, ajaton ja sellainen, jonka nimeä sanoessa ei tarvitse selittää, etten pidä mitään kimppakivablogia.

En lupaa, että valitsen yhtäkään noista nimistä (hah), koska tämä on yhtä vakava asia kun valitsisi lapselleen nimeä. Mutta jos timanttia tarjoatte, en voi jättää sitä tietenkään käyttämättä!

Joka tapauksessa. Kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken arvotaan kokonainen MeNaisten vuosikerta! Joten ehdotuksia todella kannattaa nyt pistää ilmoille. Nimenkeksimisaikaa on sunnuntaihin 18.8.2019 klo 7.00 asti. Ja hei: Iskekää ideanne tänne postauksen alle (eikä esim Instan inboxiin), jotta muutkin kuin minä näkevät ehdotuksenne!

– 3in1 Karoliina –

Kuva: Noora Näppilä

Lue myös

X