kolmistaan

Tältä meillä näyttää oikeasti juuri nyt!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Me ollaan elelty nyt kuukauden päivät aikamoisessa kaaoksessa. Muutama vanha säilytyskaluste on viety jo varastoon odottamaan jotain toista kotia sitten joskus, mutta meidän uudet – tulevaan elämäntilanteeseen sopivat – hyllyt ja kaapit saapuvat vasta ensi tai seuraavalla viikolla. Siksipä seinien vierustat ovat täynnä erilaisia laatikoita ja nyssäköitä menossa ties minne: Uuden kaapin sisään, kierrätykseen, varastoon tai huomenna alkavalle kirppisjaksolle Radiokirppiksellä.( Onneksi A vei osan pussukoista jo tänään Radiolle, mutta kamaa vielä riittää. Ts. huomisesta lähtien siellä kannattaa käydä taas shoppailemassa. Infoilen instassa, kun tiedän pöydän numeron. Ei hoksattu kysyä, meillä siis all inclusive -pöytä)

Kaiken tämän keskellä on tietysti pussukoittain ja pinoittain vauvojen tulevia tarvikkeita ja esimerkiksi iso laatikollinen F:n vanhoja vauvanvaatteita, joita olen pieteetillä pessyt. Nuo vaatteethan ovat olleet varastossa sen 8 vuotta, joten huolellinen pesu on ollut aika olennainen osa prosessia. Ei olla ihan sellaisella 30 asteen ja 45 minuutin pesuohjelmalla selvitty niiden kanssa, joten aikaa, etikkaa ja pitkiä hermoja on tarvittu.

Osin noiden vauvanvaatteiden, osin vähän laiskuuden vuoksi, pyykkitelineet seilaavat meillä nyt pitkin kämppää. Odotan niin innolla meille pian rantautuvaa kuivausrumpua, etten ole enää jaksanut nähdä vaivaa pyykkien ”piilottelun” suhteen. (Josta muuten tuli mieleeni, että nuo pikkuisten kaupasta ostetut vaatteet pitäisi myös pestä. Kaikki second handit olen jo pessyt, mutta kaupan vaatteissa taitaa olla vielä laputkin kiinni. Oletteko muuten pesseet vauvojen ulkovaatteet ennen käyttöä? Entä mitä olette tehneet vaikkapa villaisille myssyille?)

Vaikka tilanne näyttää nyt käsittämättömän toivottomalle, ehkä tästä tulee joku päivä vielä oikein ihana, toimiva ja sopivan tavaramäärän omaava koti. Mutta tässä taas huomaa, että kyllä siisti ja toimiva koti on vaan ainakin mun luontoiselle aikamoinen elämistä ilahduttava asia. Heti kun laatikko- ja pussukkavuoria alkaa muodostua lattioille, koko koti alkaa ärsyttää. Varsinkin, kun siellä viettää niin paljon aikaa, kun meikäläinen nykyisin. 

-Karoliina-

 

Lue myös

X