Kolmistaan

Pitikös se vauvojen nurkkauskin jotenkin sisustaa?

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

*-merkillä merkattu tuote on saatu blogin kautta

Mä olen jotenkin miettinyt tätä meidän kotia viime aikoina niin paljon käytännöllisyyden kautta, että en ole ollenkaan ajatellut, että voisin myös hieman sisustaa uusille tulokkaille nurkkausta. Mä olen kyllä lähtökohtaisesti ehdottomasti toiminnallisen sisustuksen kannattaja, eli saan suurimmat kiksit siitä, kun säilytysratkaisut toimivat ja kaikella on paikkansa. Koska silloin kotia on helpompi pitää siistinä. Ja koska pidän siisteyttä kauneutena, saa hyvillä säilytysratkaisuilla ikään kuin sisustuksen ja kauniin kodin kaupan päälle. (Tästä samasta syystä en halua juurikaan koriste-esineitä, joilla ei ole mitään funktioita, ja jotka keräävät vaan pölyä. )

Anyway. Kun tässä eilen sitten katselin tuota vauvojen sänkynurkkausta, alkoi minua kuitenkin vähän harmittaa, miten ankealle se näyttää. Rakastamalla rakastan tyttöjen yhteistä Vaunuaitasta saamaamme Sebra-sänkyä*, mutta nyt se nököttää jotenkin todella yksinäisen oloisena tuossa valkoisella seinustalla. Ei tule esille sängyn kauneus, ja toisaalta eipä tuollainen kolkko nurkkaus juuri kutsu luokseen.

Toisaalta mitään kovin kiinteää seinustalle ei voi nyt asennella, koska tyttöjen kasvaessa sänkyjä pitää luonnollisesti hommata toinenkin, mutta kyllä tähän alkuun olisi ihana saada nurkkaukseen vähän jotain fiilistä ja pehmeyttä.

Selailin Pinterestiä, mutta siellä tosi monessa kuvassa – ainakin omilla hakusanoillani – löytyi ainoastaan kokonaisia vauvanhuoneeksi sisustettuja huoneita. Ei siis tuollaisia aikuisten makuuhuoneesta lohkaistuja nurkkauksia. Mitään kauhean räikeästi erilaista ja megalapsekasta en siis huoneeseen halua, koska onhan huone edelleen myös A:n ja minun makuuhuone. Mutta totta kai tyttöjen nurkassa saa näkyä, että kyseessä on kahden pienen ihmisen oma kohta kodissa.

Parasta tietysti olisi – taas kerran – jos käytännöllisyyden ja kauneuden voisi yhdistää samaan pakettiin. Eli jos nyt tulee mieleen sisustusideoita, ja vieläpä sellaisia ideoita, joista olisi apua vauvojen hoidossa, kertokaa ihmeessä! Mitkä tavarat esimerkiksi teidän mielestä pitää olla kädenulottuvilla pinnasängyn vieressä? Mitä ripustaisitte seinille (ilman poraushommia)? Millaisen valaistuksen nurkka kaipaa ja onko esimerkiksi mobileista vauvoille aitoa iloa, vaan ovatko ne taas aikuisten keksimiä vauvakoristeita?

Kaikki vinkit, linkit ja seurattavat Pinterest/Instagram -tilit otetaan ilolla vastaan!

-Karoliina-

X