Kolmistaan

Reaaliaikaisia kuulumisia juuri tältä päivältä

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Piti kirjoitella tänään toisesta aiheesta, mutta sitten arki vyöryi päälle, joten kerrotaan nyt sitten tästä arjesta juuri tänään.

F tuli flunssaan ja pieneen lämpöön sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, joten ollaan nyt oltu kahdestaan päivät kotosalla. Hän on saanut rajatonta nettiaikaa, jotta pysyisi aloillaan. Hassua, miten tämä elämä oikein aina meneekin näin: Olin pitkästä aikaa, varmasti kuukausiin katsonut, että minulla on sellaiset rauhaisat työpäivät eilinen ja tämä päivä, että saan vaan tehdä kirjoitushommia ja paperihommia ilman keskeytyksiä tai palavereita. Mutta niinhän siinä kävi, että suunnitelmat muuttuivat. Niin se vaan on, että perheellisenä asiat harvoin menevät by the book. Lääkärissä sitten selvisi iltapäivällä, että F:llä on korvatulehdus. 

Mä heräsin myös tänä aamuna myös ihmeellisen voimattomaan oloon. Särki vähän joka paikkaa ja oli yksinkertaisesti vaan jotenkin paha olo. Tajusin mitata kuumeen tuossa puolenpäivän aikaan, ja kappas vaan: Niinhän sitä lämpöä mullakin oli! Olen muuten ekan kerran edes hitusen kipeänä raskauden aikana, joten aika hyvin tähän asti on pärjätty. Voi kun ei vaan iskisi mikään suurempi tauti, koska mullahan on tapana sairastella olan takaa sitten, kun joku pöpö iskee.

Toisaalta veikkaan, että osasyy kurjaan oloon on tämä kuumuus. Koska fiilis on sama, kun heinäkuun helleviikolla. 

Mä inventoin eilen pienten vaatekasoja, ja tajusin, että multa puuttuu vielä koon 50 vaatteita (ostin sitten heti eilen samoin tein nettikirpparilta) ja asusteita. Huomasin myös, että tyypeillä ei ole juuri mitään pipoja, tumppuja tai tossuja. Samalla tajusin harmikseni, että ostamani fleecehaalarit (ikään kuin ekoiksi ulkohaalareiksi) olivatkin ihan erikokoiset ja -tuntuiset, vaikka olivatkin samaa kokoa, merkkiä ja mallia. Toinen oli kuitenkin ihan uusi tänä keväänä kaupasta ostettuna ja toinen kirpparilta ostettu. Nyt mietin, pitäisikö laittaa molemmat haalarit kiertoon ja ostaa tuolla rahalla tenaville vaikka samanlaiset haalarit joltain toiselta merkiltä. Jotenkin säälittäisi pukea toinen tuliterään, pehmoiseen haalariin. Ja toinen selvästi käytetympään ja kovempaan.

Jotenkin ihan hassua, kuinka pihalla olen vauvojen tamineista. En oikeasti yhtään osaa arvioida, tarvitseeko vauvat ennen untuvahaalarikelejä jonkin softshellin vai juuri fleecen, vai riittäisikö esimerkiksi sellainen teddyhaalari. Toisekseen piti tänään kysellä siskolta, miten vauvan kaula suojataan välikausikeleillä, jos kuitenkaan ei vielä käytetä kypärämyssyä. Mua on aina ennen naurattanut, kun ihmiset kyselevät vaikkapa netissä ihan normaaleja pukeutumisvinkkejä ulkosalle, mutta näköjään olen itse ihan samanlainen juuri nyt.

Huomenna meille tulee – onneksi – sekä siivoaja, että Inarian kaappien asentaja. Olen todella intona, koska kaappien asennus potkaisee viimein käyntiin sen, että meillä on edes MAHDOLLISUUS saada pienten kamat ja kaikki seilaavat muut romut oikeille paikoilleen lähiviikkojen aikana. Mulla on alkanut jo kiristää tämä keskeneräisyydessä ja seilaavien tavaroiden keskellä asuminen. Tuntuisi henkisesti paremmalle, kun koti olisi pian vauvavalmis.

Että sellaista täällä. Hyvin arkista. 

-Karoliina-

X