kolmistaan

Eniten käyttämäni vaatteet raskausaikana

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Asupostauksia ei ole multa varsinaisesti viime aikoina kauheasti tullut, kun tuntuu, että asut pyörivät aika pitkälle samojen vaatteiden ympärillä. Eli niiden, jotka mahtuvat päälle.

Ajattelinkin listata tähän muutamia hyväksi havaittuja vaatteita, joiden ympärillä oma arki on nyt pyörinyt. Linkeistä löytyy asukuvia kyseiset vaatteet yllä eri vaiheissa raskautta. 

  • H&M:n pöksyt. Olen kierrättänyt päivistä toiseen pareja leggareita ja yksiä Henkan äitiysfarkkuja. Mun mielestä H&M:n äitiyspöksyissä on aika hyvä hinta-laatusuhde (ja tarpeeksi kapeat nilkat).
  • Lindexin alerintsikat. Koska rintsikoiden koko vaihtelee koko ajan, on ihan turha panostaa niihin kymppiä enempää. Joten Lindexin alerekit, erittäin hyvä!
  • NewBalancen juoksinkengät. Jalat on kipeät ja turvonneet aika monena päivänä viikossa, joten ihan parhaat kengät on juoksukengiksi alun perin hankitut NewBalancet. Olen vähän miettinyt, pitäisikö hommata vaikka mustat samanmoiset, niin voisi yhdistää käytännössä mihin vaan asuun.
  • Miehen XL ja XXL -paidat. Lähinnä nämä Sidosteet. Niillä menin alkuraskaudesta mahaa peitelleen ja niillä mennään nyt, koska muihin ei mahdu.
  • H&M:n äitiysmekot. Mulla taitaa olla kaapissa kolme Henkan äitiysmekkoa ja ne kaikki ovat olleet tosi hyviä. Ovat tarpeeksi lyhyitä helmasta, tarpeeksi kapeita hartioista, mutta silti niissä on tilaa rinnoilla ja mahalle. Tosi hyvä mitoitus.
  • Aarrekidin, Ivana Helsingin ja Uhana Designen kimonotakit ja -neuleet. Kimonot on kyllä pelastanut kesän. Ne mahtuvat päälle ja ovat pituudessaan jollakin tapaa tässä tilanteessa imartelevampi kuin lyhkäiset pusakat.
  • Aarrekidin merinoneuletunikat. Mä omistan näitä kolmessa värissä. Rakastin niitä jo viime talvena, mutta nyt vielä enemmän. 

Huomaan, että itse asiassa moneen vuoteen ensimmäisen kerran H&M on ollut mun vaatehankintapaikoista numero yksi. En ole erityisen ylpeä siitä, mutta ainakin Tampereella Henkka on yksi niistä harvoista paikoista, joista saa nopeasti, kätevästi ja kohtuulliseen hintaan sellaisia äitiysvaatteita, joiden ulkonäkö tuntuu omahkolle.

Nyt pitäisi alkaa varmaan hommata jotain imetyspaitoja (liivejä ostin jo viikonloppuna täysin hakuammunnalla) ja samalla haluaisin kyllä kaappiin jotain sellaisia KAUNIITA kotivaatteita, joihin mahtuisin ja joissa olo ei olisi aivan karmea, kun vauva-arki pärähtää käyntiin. Vai: Vedelläänkö sitä näissä samoissa äitiyspököissä siihen asti, kun mahtuu (jos mahtuu) joskus vanhoihin vaatteisiin?

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: jeggarit, H&M Mama // toppi, H&M // neule, Ivana Helsinki // kengät, Converse 

Lue myös

X