kolmistaan

Hoitolaukku ja sen sisältö. Muistinko kaiken?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

// *-merkillä merkitty tuote saatu. Ei affilinkkejä tai linkkejä, joiden klikkaaminen tuottaa bloggaajalle etuuksia tai rahaa. //


Kun mä aloin etsiä meille sopivaa hoitolaukkua ja miettiä sinne sisältöä, mua vähän kummastutti kaksi asiaa.

Ensinnäkin: Miksi hoitolaukut on tehty lähtökohtaisesti todella feminiinisiksi? Mä en ole todellakaan mikään varsinainen hienostelukäsilaukkuihminen, joten en osannut ajatella itselleni mitään olalla kannettavaa ”naislaukkua”. Toisekseen kuinka vanhanaikaista on se ajatusmalli (mitä väistämättäkin hoitolaukkujen muoto- ja värikieli henki), että hoitolaukku on vain ÄIDIN juttu. Jotenkin en näe tuota miestäkään kanniskelemassa olallaan Luiskan laukuista kopioitua laukkumallia.

Toisekseen tunsin itseni aivan hölmöksi, kun en yhtään muistanut, mitä ihmettä sinne hoitolaukkuun pitäisi pakata. Sen vaan muistin, että kun piti lähteä ensikerran F:n kanssa ulos kotoa, olin aivan pihalla siitä, mitä pitäisi pakata. En halunnut, että nyt toistuisi samainen ongelma. Se tuntui silloin siinä muutenkin uudessa ja pelottavassa vauva-arjessa lisästressille.

Siksipä lähdin ratkomaan tätä vähintäänkin Mensan jäsenyyttä vaativaa pulmatilannetta vaihe vaiheelta.

Ensin se laukku. Ajattelin, että haluaisin kassin, jonka voisin kuvitella sekä minulle, että A:lle ihan muutenkin käyttöön. Onnekseni sain valita sellaisen Fjällräveniltä, joka on meille jo tuttu merkki vuosien ja vuosien takaa. Mulla itsellänihän Kånken toimi työlaukkuna vuosia ja F:llä päiväkotikassina koko päiväkotiuran ajan. Hoitolaukuksi valikoitiin kuitenkin normi-Kånkenia vähän suurempi läppärireppu, Kånken No.2 Laptop 15*. Tähän oli kaksi syytä. Ensinnäkin kampetta on meillä tuplasti, joten repunkin on oltava isompi. Toisekseen halusin jakaa hoitoalustan ja vaipat erilliseen osastoon jo pelkän penkomisen helppoudenkin vuoksi, joten repun takaosan läppärikolo on tähän loistava.

Repun lisäksi me saimme myös toilettipussin* ja  pehmeän kylmälaukun*. Toilettipussissa on kätevä kuljettaa rasvat, rintasuojat, mahdolliset lääkkeet ja kaikki sen tapaiset tuotteet. Ja kylmälaukku tulee sitten kuvioihin, kun mukana pitää kantaa myös maitoa ja ruokaa, joka menisi normiosastosta pilalle. Useinhan ”virallisissa” hoitolaukuissa kylmälaukkusivutaskut on integroituna, joten tuollainen erillinen kylmälaukku oli tietysti normaalin repun kanssa tarpeen. Mä itse asiassa kuitenkin pidän siitä, että kylmälaukkuosio on erillään. Silloin se ei ole tilaa viemässä, jos sellaista ei tarvita. Ja toisaalta kylmälaukkua voi kuljettaa myös erikseen vaikkapa vaunujen alaosassa.

Reppuhan pysyy kiinni nepparinsa avulla rattaiden työntöaisassa, mutta ajattelin teettää repun reunoihin silti suutarilla lenkit, joista sen saa roikkumaan vielä paremmin työntöaisaan. Näytän heti, millainen lopputuloksesta tuli, kun saan vietyä asiaa eteenpäin. Jos jollakin on kokemusta kyseisestä projektista – tai parempi idea – otan ilolla vastaan.

Se, mitä kaikkea hoitolaukuun pitääkään pakata, olikin sitten jo hankalampi nakki. Luin netistä useammankin listan, sain neuvolasta yhden listan ja tulin lopulta tämmöiseen tulokseen. Meidän laukusta löytyy ainakin alussa tällaisia asioita:

  • Ikeasta ostettu hoitoalusta. Pitäisiköhän vielä olla pakkaus kertakäyttöisiä alustoja, jos kakkavaara iskee kesken reissun ja pestävä alusta on jo likaantunut?
  • Ikean harsoja imetyssuojaksi ja sotkuille. Tarvitaanko imetykselle jokin erityinen suoja? Mietin, että jos tandem-imetys onnistuu, siinä on kyllä ihan kaikki sitten kerralla esillä.
  • Vaippoja, rintasuojia, kosteuspyyhkeitä.
  • Tutteja
  • Vaihtovaatteet (kyseiset ostettu kirpparilta). Pitäisikö olla kahdet vaihtovaatteet?
  • Käsidesiä ja vesipullo aikuiselle.
  • Ikean muovipusseja vaipolle, jos niitä ei voi suoraan heittää roskiin.
  • Mitä muuta?

 

Jännää, kun lokakuu alkoi. Tämä on ollut se meidän takarajakuukausi synnytykselle, joten nyt ollaan jo hyvin, hyvin lähellä loppuhuipennusta. Pitäisi se sairaalakassikin pakata pian loppuun. Sitäkin varten saa antaa vinkkinstä, eli mitä neuvolan ja netin ohjeet eivät muista sairaalakassista kertoa?

-Karoliina-

Lue myös

X