Kolmistaan

Kolme vuotta sitten tänään

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mun puhelin läväyttää aina silloin tällöin eteeni kuvia, joita olen ottanut puhelimella 1,2,3 tai 4 vuotta sitten tismalleen tänä kyseisenä päivänä. En oikein edes tiedä, mistä kuvat tulevat. Varmaankin jostain mun tallennuspilvestä. Eikä niitä tule esille kuin silloin tällöin. Mutta tänään oli juuri sellainen aamu.

Yleensä ohitan kuvat edes avaamatta niitä, mutta tänään kiinnosti, mitä kolmen vuoden takaisin kuvasaldo kertoikaan. Ja voi hitsi alkoi hymyilyttää! Niille, jotka eivät ole seuranneet mua somessa vielä kolme vuotta sitten, tiedoksi, että talven 2016-2017 minä ja A elimme etäsuhteessa, kun A pelasi viimeistä kauttaan jääkiekkoa Saksan Bremerhavenissa. 

Minä ramppasin Saksassa noin 1,5 kuukauden välein, ja juuri tämä marras-joulukuun vaihde oli hetki, jolloin F ja minä majailimme Saksassa pisimmän pätkämme, joka taisi olla 2,5 viikkoa, jos oikein muistan. Saksassa vietettiin tuolloin mm. F:n kuusivuotissynttärit, käytiin eläintarhassa, elettiin ”normaalia” arkea ja niin edelleen. Vaikka sää oli aikalailla Suomen marraskuuta vastaava ja merenrantakaupungissa tuuli kylmästi, on noilta reissuilta – tietysti – pelkästään ihania muistoja. 

Jotenkin hymyilyttää, miten moni asia oli tuossa vaiheessa vielä edessä. Esimerkiksi A kosi minua tämän F:n ja minun yhteisen reissun jälkeisellä Saksa-kerrallani, kun tulin toistamiseen Saksaan heti joulun jälkeen, jolloin lähdimme uudeksi vuodeksi Hampuriin. Eipä silloin tiedetty myöskään vielä paljoa tulevista työkuvioista, häistä, eikä kaksosista. 

Niin se elämä vie. Missähän olemme  seuraavan kolmen vuoden etapin päästä, 29.päivä marraskuuta 2022?

-Karoliina-

 

 

X