kolmistaan

Untuva ja villa! Parasta myös vauvoille.

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Reima

Sieltä se hiippailee. Välillä takapakkia menevin askelin, mutta kuitenkin. Talvi on tulossa pakkasineen ja viimaisine tuulineen ihan toden teolla.

Vaikka moni asia vauva-arjessa on tullut luonnollisesti ja jostain takaraivosta, on vauvojen pukeminen ulos ollut yllättävän haastavaa. Mikä määrä vaatetta riittää vaunulenkille? Koska vauva paahtuu kuumuuteen, koska oli liian kylmä? Koska sopiva? Juuri laitoin tällä viikolla vaunulenkille minun ja tyttöjen kanssa lähtevälle ystävä-äidilleni viestin: ”Joko olet laittanut merinovillakypärämyssyn päällä talvihatun?”

Mä olen lähtenytkin vauvojen kanssa siitä lähtökohdasta, joka aikuisten ja isompien lasten pukeutumisessakin on kaiken a ja o. Nimittäin vaatteiden materiaaleista. Kerran tiedetään, että luonnonmateriaalit – villa ja untuva – ovat loistavia lämmön tuojia, jotka kuitenkin myös hengittävät, eivätkä hiosta, olen pyrkinyt hankkimaan myös vauvoille mahdollisimman paljon näitä materiaaleja.

Pienten vauvojen lämmönsäätelykyky on vielä heikko, joten pukeutumisella on erityinen sija. Mä olen itse kokenut kerrospukeutumisen kaikesta parhaaksi vaihtoehdoksi vauvojen kanssa. Jokainen tietää, että ilma vartalon ja vaatteen välissä lisää lämpöä, joten kerrospuketuminen on perustelua siksikin. Samalla eri kerroksilla voi hyvin säätää lämpötilaa silloinkin, kun ollaan reissussa: Kun lapsi on saman vaunulenkin aikana eri lämpötiloissa ja välillä jopa sisätiloissa (kun piipahdetaan kahville tai kauppaan).

Meillä pienillä on tällä hetkellä vaunuissa mun äidin kutoma villahaalari, Reiman välikausihaalari (ei liity yhteistyöhön, ei saatu ) ,mun äidin kutoma yksikerroksiset tumput ja lapaset, sekä Reiman merinovillakypärämyssy (ei liity yhteistyöhön, ei saatu) . Sitten tytöt sullotaan vielä untuvapussin uumeniin.

Talveksi halusin tytöille ehdottomasti juuri untuvaiset haalarit ja niiksi valikoitui Reiman Virkaten -untuvahaalarit, jotka saa vetoketjulla tehtyä myös pussin muotoon. Superkätevä muuten pukea vaunuihin laittaessa, kun ei tarvitse pujotella jalkoja edes omiin koloihinsa. Ja kaikki mikä helpottaa pukemista, on plussaa tässä arjessa!

Tarkoitus on siirtyä myös talven tullen kaksikerroksisiin Reiman merinovillatumppuihin ja sujauttaa villasukkien päälle talvitöppöset. Kypärämyssyn päälle laitetaan lisäksi Tuittu-merinovillamyssyt.

Reimalla on tällä hetkellä menossa tarjous juuri vauvanvaatteista. Ostaessai vauvanvaatteita 50 eurolla ja saat fleecepeiton lahjaksi. Tarjous on voimassa niin kauan kuin peittoja riittää. Vauvanvaatteisiin pääse tästä linkistä. 

Millaiset talvituotteet olet kokenut parhaiksi vauvojen kanssa? Unohtuiko mun listasta jokin tärkeä osanen, joka tulee ennen paukkupakkasia hommata?

-Karoliina-

Lue myös

X