kolmistaan

Sairaalaa ja juhlahumua

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Moikkelis. Tämä viikko on mennyt sairasteluissa ja juhlahumussa. Vauvat sairastuivat flunssaan viime viikonloppuna. Juuri, kun meitä piinannut oksennustauti oli saatu taltutettua.

Kävimme räkäisten pienten kanssa lääkärissä jo maanantaina, mutta saimme silloin vielä lähtöpassit takaisin kotiin. Tiistaiaamuna tyttöjen kunto oli kuitenkin huonompi. Toiselta ei lähtenyt enää juuri ääntä, räkä oli sitkeämpää ja yskä kovempaa, joten päätimme lähteä sairaalaan. Ja hyvä niin! Hoitaja sanoi 5 minuutin alkututkimusten jälkeen, että toinen tytöistä jää ainakin sairaalaan. Ja pian päätettiin, että toinenkin. Happiviikset naamalle, nenä-mahaletku tulille ja sitä rataa. Lepoa, nenän imua (jota toki kotonakin oli tehty) ja osastohoitoa.

Oman lisämausteensa kaikkeen tähän teki se, että F:llä oli samana päivänä synttärit. 16 tytöt kemut, joihin oli vielä lukuisat jutut tekemättä, koska ne oli tarkoitus tiistaipäivän aikana hoitaa. Noh. Minä jäin sairaalaan pienten kanssa ja A pyyhälsi kotiin ja ruokakauppaan ja Tigeriin ja sankarin kanssa juhlapaikalle. Onneksi mun Hipu-sisko oli myös mukaan menossa auttavansa kätenä. Täytyy taas olla onnellinen tästä tukiverkosta, jota ilman moni asia olisi paljon mutkikkaampaa.

Mä olen myös ollut flunssassa ja lämmössä tämän viikon. Jos sanotaan, että kahden vauvan kanssa on rankkaa, niin nyt on ollut sitten vielä vähän rankempaa. Tosin Taysin henkilökunta on ollut TAAS aivan ihanaa. Niin lempeitä ja ihania hoitajia kaikissa vuoroissa! Ei voi kun olla kiitollinen saamastaan avusta taas kerran!

Me päästiin eilen  pienten kanssa kotiin, kun happisaturaatio ja ruokailut olivat iltapäivällä hyvällä tolalla. Toisaalta olisin halunnut jäädä ehkä tyttöjen kanssa sairaalaan vielä yhdeksi yöksi varmuuden vuoksi. Toisaalta oli ihana päästä jo omaan kotiin ja omaan sänkyyn, jonne tytöt mahtuvat helpommin viereen kuin sairaalan kapealle laverille. (Eli kuten huomaatte, se omissa sängyissä nukuttaminen jäi vain haaveeksi ja tytöt nukkuvat nykyisin meidän vieressä. Niin ne periaatteet rapisee.)

Sellaista tällä viikolla! Voi kun viikonloppuna olisi jo terveemmät meiningit ja saataisiin vähän jo normaalia menoa meidän elämään. Tänään F lähtee mummon ja papan kanssa hotelliin ja A keikalle. Huomenna mummo ja pappa tulee meille kylään ja sunnuntaina on F:n joukkueen talvinäytös.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

-Karoliina-

 

Lue myös

X