kolmistaan

10 x parasta (vauva)tuotetta, jotka helpottavat arkea

Teksti: Karoliina Pentikäinen

//*merkki kertoo, että tuote on saatu// 

Mä ajattelin ennen vauvojen syntymää, että koska arki kahden vauvan kanssa tulee olemaan hektistä, täytyisi arkea yrittää helpottaa ainakin joidenkin vempeleiden avulla. Sellaisten, joita ainakin osaa ilman voisi ehkä pärjätäkin, mutta jotka kuitenkin tuovat toimimiseen nopeutta ja keventävät työtaakkaa.

Kaikki arvailuni eivät osuneet oikeiksi, ja jotkut tuotteet/tuotetyypit ovat olleet meidän arjessa hankalia tai turhia. Mutta joistakin olen ollut kiitollinen joka päivä!

MEIDÄN VAUVA-ARKEA HELPOTTANEET VEMPELEET JA TAVARAT:

  1. Aventin höyrysterilointilaite* pulloille ja tuteille. Aivan timanttinen kapine, jota ilman en tiedä, mitä tehtäisiin. Pullojen keittely tuntuisi tässä härdellissä kovalle hommalle + pelkäisin jättäväni lieden päälle, kun lähden ulos hormonipääkopallani. Meillä tämä laite höyryttelee päivin öin. Nälkäisten kaksosten kanssa pulloja menee mieletön määrä vuorokaudessa.
  2. Electroluxin kuivausrumpu*. Mä kirjoittelin tästä jo aikaisemmin, mutta pakko jatkaa ylistystä. Meillä menee molemmilla vauvoilla noin 2-4 vaatekertaa päivisin ja kaksi yöppäriä öisin, koska ovat niin kovia puklaamaan. Toisin sanoen meillä likaantuu 8-12 päällysvaatekertaa pelkästään vauvoilla jo vuorokaudessa, ja päälle tulee tietysti puklatut lakanat, harsot ja kaikki meidän muiden perheenjäsenten vaatteet ja tekstiilit. Ilman kuivausrumpua tulisin varmasti jo hulluksi.
  3. Haalarit. Siis sellaiset päivän sisähaalarit ja öiden yöpuvut, joita on helppo pukea ja riisua(Koska #puklu ja vaatteita vaihdetaan todella usein.). Bodyt ja housut on ihania, mutta niitä on aika työläs ja hidas pukea ja riisua. Ja vieläpä tuplasti. A sanoikin, että jos joku kysyy häneltä vinkkiä vauva-arkeen, se on ”sellaiset haalarit, joissa vetskari aukeaa ala- ja yläkautta.” Just näin, amen!
  4. Stokke Steps – sitterit*. Meillä ei ole paljon lattiatilaa, mutta vauvat tykkäävät jo istua sittereissä. Stokken ylös, penkkiin kiinni nostettavat, sitterit ovat kultaa, koska A) vauvat saa katselemaan maisemia myös korkeammaltakin ja B) sitterit saa lattioilta pois pyörimästä silloin, kun niitä ei lattialla tarvita. Myöhemmin tuolin runko toimii syöttötuolina ja lopulta vaikkapa koululaisen penkkinä.
  5. Viltit. Mun äiti on virkannut pienille vilttejä ja he saivat myös lahjaksi ihanat villaiset Kivatin viltit. Niitä tarvitaan vähän joka paikassa. Lattialle pötköttelysuojaksi, lämmikkeeksi unille ja pienempänä niillä pystyi tekemään myös kapalon.
  6. Ikean kuolalaput/kankaiset ruokalaput. Toimivat hyvin vaatteiden suojana ja ovat kaiken lisäksi  halpoja.
  7. Ikean kuivausteline pulloille. Höyrysteriloinnin jälkeen pullot on vielä kosteita, joten me isketään pullot vielä telineeseen hetkeksi kuivumaan.
  8. BabyVac-nenäimuri. Aivan ehdoton arjen pelastaja, jota ilmen oltaisiin aivan hukassa. Imee räkää, mutta myös nenään joutunutta maitoa.
  9. Toukkapussit ja villaiset unipussit. Vaikka meidän vauvoilla onkin Joutsenen untuvapeitot nukkuessaan, haluan laittaa heidän yöpukujensa päälle silti aina vielä lämpökerroksen. He kun nukkuvat lämpimästi ”pakattuina” aina parempia unia. Pienempinä vauvoilla oli mun äidin tekemät toukkapussit, nyt samaa virkaa toimittaa Myllymuksujen hihalliset unipussit, joissa on peräti tuplakerros merinovillaneulosta. Nämä kestävät muuten konepesun ja myös ko. kuivausrummun villaohjelmalla kuivaamisen. Kokeiltu on useita kertoja!
  10. Vaipparoskis. Pieni asunto, kaksi vauvaa. Tarvitseeko edes perustella? Raikas sisäilma on kiva juttu.

Löytyikö listasta sun suosikit/tarpeettomuudet? Mitä vinkkejä sinä antaisit vauvaperheille tuotetasolla?

-Karoliina-

Lue myös

X