Kolmistaan

Timberlandien huolto

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä olen siinä mielessä huono nykyihminen, etten osaa korjata tai parsia vaatteita. Isot vaatemuutokset teetän ompelijalla, mutta jos kyseessä on vaikkapa lapsen housujen reiät, on pakko tunnustaa, etten lähde niitä paikkaamaan. En yksinkertaisesti osaa. Käsityöt ovat herättäneet minussa AINA suurta angstia. (Tämän voi todistaa vaikkapa yläasteen kässänmaikkani).

Rakastan sen sijaa huoltaa neuleita ja kenkiä. Yhdet kengät, joita en kuitenkaan tähän päivään osannut huoltaa, on mun mustat perus-Timberlandit. En ole kertakaikkisesti tiennyt, mitä tuollaiselle pinnalle tulisi tehdä.

Mä olen tampannut tänä tammikuun aikana jo satoja tuhansia askeleita mun Timberlandeilla, joten ne todella tarvitsivat vähän kohennusta. Siksi marssin eilen Koskarin Intersportiin ja kysyin apua. Ja sitä myös sain: Lähdin kotiin mukanani juurikin Timberlandeille suunnitellun puhdistusharjapakkauksen kanssa.

Ensin hinkkasin kenkien pinnan kosteutetulla ”sienellä”, joka on siis tuo pakkauksen valkoinen palikka. Sitten kengät annettiin kuivua, jonka jälkeen nahan pinta harjattiin. Lopuksi vielä sumuttelin kengät kotoa löytyneellä suoja-aineella. Eihän nämä enää uusille näytä, mutta kyllä vielä kehtaa pistää vaunulenkeillä menemään. Livenä itse asiassa vielä paremman näköiset, kun kaikki kulumat ei niin näy kuten kuvissa. 

-Karoliina-

X