Kolmistaan

Uuni-Aura -pasta

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Kun mä ja tytöt tultiin torstaina kotiin junalla hiihtoloman vietosta (siitä lisää huomisessa postauksessa), odotti minua kotona yksi parhaista pastoista, jota olen koskaan syönyt. Ja se on aika paljon sanottu, koska a)meillä syödään pastaa aivan joka viikkoa ja b)olen sen verran suuri pastafani, että olen tullut pastaruokien (varmaan kyllä muidenkin ruokien) suhteen melko ronkeliksi. Kiitos ja syytös siitä kuuluu tietysti meidän perheen kokille.

Pasta oli niin hyvää, että ajattelin jakaa sen ohjeen teille, vaikkakin kuvat ovat vain miehen kännykällä näpsäistyjä, kun hän lähetti minulle junaan Whatsappia siitä, millaista ruokaa oli kotiin tullessa luvassa.

Uuni-Aura -pasta

  • köntti Aura-juustoa
  • 4 tuoretta persikkaa
  • 400g maustamatonta kanaa
  • nippu basilikaa
  • tuoretta chiliä
  • oliiviöljyä
  • hunajaa
  • pippuria
  • suolaa
  • valkosipuli-persilja -mausteseosta
  • muita mausteita kanaan tarvittaessa
  • pastaa

 

  1. Laita uuni 190 asteeseen.
  2. Laita uunivuokaan pilkotut, oliiviöljyssa pyöritellyt, persikat. Persikoiden päälle Aura, jonka päälle loraukset oliiviöljyä ja hunajaa.
  3. Kypsennä persikka-Aura -vuokaa niin, että persikat ovat pehmeitä ja Aurassa kullanruskea pinta.
  4. Keitä pasta.
  5. Paista ja mausta kana.
  6. Kun kaikki osaset ovat kypsiä, sekoita persikat, Aura, pasta ja kanat keskenään.
  7. Pilko mukaan puntillinen basilikaa ja maun mukaan chiliä.

 

Avot. Oli tosi hyvää. Erityisesti pidin siitä, että Aura maistui kerrankin itselleen. Liian usein Aura uitetaan pastaruuissa kermaan, jolloin sen maku laimenee liikaa.

 

-Karoliina-

Lue myös

X