kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.03.2020

Uuni-Aura -pasta

Teksti
Karoliina Pentikäinen
5 kommenttia

 

Kun mä ja tytöt tultiin torstaina kotiin junalla hiihtoloman vietosta (siitä lisää huomisessa postauksessa), odotti minua kotona yksi parhaista pastoista, jota olen koskaan syönyt. Ja se on aika paljon sanottu, koska a)meillä syödään pastaa aivan joka viikkoa ja b)olen sen verran suuri pastafani, että olen tullut pastaruokien (varmaan kyllä muidenkin ruokien) suhteen melko ronkeliksi. Kiitos ja syytös siitä kuuluu tietysti meidän perheen kokille.

Pasta oli niin hyvää, että ajattelin jakaa sen ohjeen teille, vaikkakin kuvat ovat vain miehen kännykällä näpsäistyjä, kun hän lähetti minulle junaan Whatsappia siitä, millaista ruokaa oli kotiin tullessa luvassa.

Uuni-Aura -pasta

  • köntti Aura-juustoa
  • 4 tuoretta persikkaa
  • 400g maustamatonta kanaa
  • nippu basilikaa
  • tuoretta chiliä
  • oliiviöljyä
  • hunajaa
  • pippuria
  • suolaa
  • valkosipuli-persilja -mausteseosta
  • muita mausteita kanaan tarvittaessa
  • pastaa

 

  1. Laita uuni 190 asteeseen.
  2. Laita uunivuokaan pilkotut, oliiviöljyssa pyöritellyt, persikat. Persikoiden päälle Aura, jonka päälle loraukset oliiviöljyä ja hunajaa.
  3. Kypsennä persikka-Aura -vuokaa niin, että persikat ovat pehmeitä ja Aurassa kullanruskea pinta.
  4. Keitä pasta.
  5. Paista ja mausta kana.
  6. Kun kaikki osaset ovat kypsiä, sekoita persikat, Aura, pasta ja kanat keskenään.
  7. Pilko mukaan puntillinen basilikaa ja maun mukaan chiliä.

 

Avot. Oli tosi hyvää. Erityisesti pidin siitä, että Aura maistui kerrankin itselleen. Liian usein Aura uitetaan pastaruuissa kermaan, jolloin sen maku laimenee liikaa.

 

-Karoliina-

Kommentit (5)

Voi helekkari kun tulikin nälkä ja tahtoo auraa!! Jospa tää mutakakku vaniljakastikkeella edes vähän auttais 😀 T. Yösyömäri rv37

Hei. Ehtisitkö ja voisitko julkaista jonkun teidän perheessä käytössä olevan reseptin vaikka kerran kuussa jos ei viikoittain. Tykkään, kun on tuolleen helppoa ja hyvää ruokaa😀

Mä kans heti ajattelin, että otan testiin ja ilman kanaa. Kävisköhän tähän vaikka Yosa-kaurapala kanan tilalla.. Tosin vois toimia ihan ilmankin. Nam!

Toimii myös persimonilla sekä veriappelsiinilla. (Kuka edes ostaa persikoita tähän aikaan vuodesta?!)

Tein tän ilman kanaa ja vain yhden annoksen itselleni lounaaksi. Olì todella hyvää ja varmasti tulee yksi lemppari ruoka.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X