kolmistaan

Niin se aika rientää…ja pari muuta vanhemmuuskliseetä

Teksti: Karoliina Pentikäinen

// Kaupallinen yhteistyö: Pampers // 

Jokainen muistaa varmasti lapsuudesta sen, kun mennessä sukujuhliin ainakin pari tätiä, setää ja mummoa päivitteli sitä, kuinka kauheasti olit kasvanut. Tehtiin pienoin katsaus vauvavuoteesi ”vastahan sinä synnyit” ja sitten todettiin, kuinka siivillä aika kulkee. Tuolloin nuo puheet kuulostivat naurettaville, mutta nyt viljelen itse samanlaista tekstiä jatkuvasti. Olen juuri niitä tyyppejä, jotka ihmettelevät, kuinka iso esikoinen jo on, miten en muista enää aikaa ilman kolmea lasta ja kuinka itse en kuitenkaan koe vanhenneeni yhtään tässä yhdeksässä äitiysvuodessani. Olen kävelevä kliseen hokija.

Mesin ja Ompun kehityksen seuraaminen tuntuu niin ikää aivan ihmeelliselle. Vasta vajaat viisi kuukautta sitten meillä oli kaksi rimppakinttuista keskosta, joille koon 50 vaatteetkin olivat aivan liian isoja. Nyt tytöt ovat triplanneet painonsa. He touhuavat, höpisevät, pyörivät ja ottavat kontaktia. Kikattavat ja ”lukevat” kirjoja.

Yksi merkittävimmistä arjen toimintojen eroista on se, että tytöt VIHAAVAT nykyisin sitä, jos puemme heidät niin, että tytöt pötköttävät selällään. Vielä reilu kuukausi sitten vaatteet ja vaipat sai vaihtaa normaalisti hoitopöydällä, mutta nyt missään nimessä ei. Vaikka tyttöjä ei vielä saakaan varsinaisesti istuttaa, ollaan me siirrytty pukemiseen ja vaipanvaihtoon aina kun se on mahdollista niin, että tytöt istuvat meidän sylissä. Tähän apuun on rientänyt myös Pampersin Premium Protection -housuvaipat.

Mä olen aikaisemmin ajatellut, että housuvaipat ovat vasta sitten ajankohtaiset, kun lapsi osaa kävellä ja seistä itse. Siksi vähän kummastelinkin, kun Pampers tarjosi tytöille jo nyt housuvaippoja. Mietin, eivätkö ole niihin vielä aivan liian pieniä.

Kun kuitenkin testasin housuvaippoja, olin ihan myyty. Housuvaippojen pukeminen tuntuu tällaisten kiemurtelevien pienten neitien kanssa niin paljon helpommille kuin perinteisten tarravaippojen laitto. Housuvaipat voi pukea istuen, ja jos vaipassa ei ole mitään painepesurihommia vaativaa, ne voi myös kätevästi riisua istuen vain repäisemällä vaipan auki.

Mä pidän Pampersin Premium Protection -housuvaipoista myös siksi, että ne tuntuvat istuvan aika superhyvin joustovyötärön ansioista. Ei tarvitse miettiä, ovatko vaipat liian tiukalla tai löysällä, ja pehmeä vaippa mukailee vauvojen liikkeitä hyvin. Arvostan myös sitä, että Pampers on lanseerannut ”Pampers Safety Promise”-lupauksen, joka tarkoitta sitä, että Pampers kertoo avoimesti sen, mitä ainesosia Pampers-tuotteissa käytetään. Pampers ei käytä tuotteissaan minkäänlaisia hajusteita ja vaippojen materiaalit noudattavat EU:n tiedekomitean ainesosien turvallista käyttöä koskevia turvallisuusvaatimuksia. Lisää Pampers-vaippojen turvallisuudesta voi lukea täältä.

Missä vaiheessa teidän perheessä on siirrytty housuvaippoihin? Ja onko teilläkin vauva tai vauvoja, joille selällään pukeminen ja vaipan laitto pötkötellen ovat ehdoton ei?

-Karoliina-

Lue myös

X