Kolmistaan

Käsi ylös virheen merkiksi

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Aloitin kolme päivää sitten korona-kotoiluun liittyvän ”päiväkirjan”. Ja nyt, päivän kolme kohdalla, päätin tunnustaa, että se oli virhe. Tuolloinhan kouluja ei oltu vielä suljettu ja meidän tilanne tuntui vähän erilaiselle kuin monen naapurin. Siksi koin, että tilanteessa voisi olla myös jotain spesiaalia jaettavaa. Sitten tilanteet etenivät valtakunnan tasolla nopeasti (onneksi!!), ja nyt moni muukin kotoilee/on karanteenissa. Ollaan siis samassa jamassa kuin kaikki muutkin, enkä koe kovinkaan mielekkääksi kirjoittaa (tai varsinkaan teidän lukea) pelkästään juttuja siitä, kuinka kotikoulua tehdään tai kuinka etätöiden järjestämisessä on haasteensa. Koska hei: Teillä on varmaan siellä ihan samanlainen meno.

Tokihan tätä asiaa ei voi olla teksteissä liippaamatta, mutta jos en nyt kuitenkaan kirjoittaisi kuukautta vain ja ainoastaan sisällöllä ”leivoin ja käytiin kärrylenkillä”. Ja vaikka tavallaan janoankin kaikkea korona-aiheista infoa, olen huomannut, että haluan lukea, kirjoittaa, nähdä ja puhua muistakin aiheista. Vai oletteko samalla linjalla?

Mä ryvin yllättävän synkissä fiiliksissä alkuviikon. Kaikki tämä korona-homma tuntui niin pelottavalle ja absurdille. Eilen illalla, kun päätä jomotti ja olo oli kärttyinen, päätin, että nyt saa loppua tämä synkistely. Tilanne on edelleen haastava. Tauti leviää. Talous on kuralla. Joka päivä joutuu tekemään päätöksiä siitä, missä liikkuu ja ketä näkee. Töiden teko ryystää ja etäkouluilu ei ole loistavasta opesta (siis siitä oikeasta, joka lähettää ohjeet) huolimatta mutkatonta. Silti moni asia on hyvin ja kevät etenee. Ei auta, vaikka kuinka kulkee kurtut otsalla. (Vaikka sekin välillä on aivan ok ja luonnollista!)

Okei. Eli näissä aatoksissa täällä. Mikä fiilis siellä? Mistä olisi kiva lukea?

-Karoliina- http://nooranappila.fiNäppilä

X