kolmistaan

Pika-churrot, herkkusuun unelma

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Mua koronan aikana instassa seuranneet tietävät, että mä innostuin leipomisesta muutama viikko sitten oikein kunnolla. Olen ollut joskus aikanaan kovakin leipomaan, mutta vuosiin en ole leiponut kuin ehkä vain kerran kuussa. Ja silloinkin paistettavaksi uuniin on päätynyt jotain arkista: rieskoja, pannaria tai sämpylöitä.

Lisääntynyt kotoiluaika on saanut kuitenkin minut hullaantumaan makeista leivonnaisista. (Ja syömisestä, öhöm!) Ja niinpä olenkin etsinyt ja testaillut uusia reseptejä. On syntynyt pullaa, kierrepullaa, keksejä, muffineja ja vaikka sun mitä.

Vaikka mä tykkäänkin leipoa monia leivonnaisia ihan alusta asti itse, pidän siitä, että joidenkin leivonnaisten kohdalla voin hiukan oikaista alkutyön suhteen. Varsinkin, kun itse taikinan vaivaaminen ei ole mun mielestä leivonnan mukavin vaihe, vaan paras hetki tulee, kun pohjataikinan sekaan saa alkaa heitellä luonnetta tuovia makuja.

Meillä on melkein aina kaapissa Danerolles Croissant Classic -tuoretaikinaa, koska – kuten tiedätte – olen croissanttihullu. Ja jos croissantteja syödään, niiden pitää mun mielestä olla myös tuoreita. Siksi mä tykkään paistaa croisut itse, jotta saan ne varmasti uunituoreina.

 Danerollesin Croissant Classic -tuoretaikinasopii myös moneen muuhun leivontaankin, kuin pelkkiin tavallisiin croisuihin. Olen tehnyt siitä täytettyjä voisarvia, pasteijoita ja kierrepullaa Hanna G.:n ohjeella. Mutta aivan mun lemppari-Danerolles-resepti on pika-churrot.

Churrothan ovat espanjalainen jälkkäri. Ikään kuin munkkitikkuja, joita voi dipata vaikkapa suklaaseen. (Slurps).

Mä olen joskus nähnyt omatekoisten churrojen ohjeen ja niinpä – herkkuhampaan taas kolottaessa – päätin soveltaa tuota ohjetta Danerolles -taikinaan. Ja voin sanoa: Tuli taivaallista.

 

PIKA-CHURROT

 

 1. Avaa Danerolles-purnukka [SS5] (säilytetään muuten jääkaapissa) ja levitä siellä olevat croissantti-levyt leivonta-alustalle. Purkissa on hyvät ohjeet siitä, kuinka se avataan ja kuinka taikina saadaan ulos purkista.
 2. Yhdistä kolmionmuotoiset osaset toisiinsa niin, että saat suorakaiteen muotoisen taikinalevyn.
 3. Leikkaa taikinasta taikinaleikkurin tai veitsen avulla pienempi suorakaiteita. Koko on sopiva, kun saat yhden purnukan taikinoista 12 pientä suorakaidetta.
 4. Yhdistä pienet suorakaiteet kaksinkertaisiksi.
 5. Kieräytä taikinasuikaleet kierteelle ja aseta uunipellille.
 6. Paista uunissa 190 asteessa n.10 minuuttia. Tai niin, että churrot ovat kauniin kullanruskeita.
 7. Sulata Oivariini.
 8. Sekoita kaneli ja sokerit keskenään.
 9. Dippaa uunista tulleet churrot voissa ja pyörittele sen jälkeen kaneli-sokerissa.
 10. (Dippaa jäähtyneet churrot vielä halutessasi sulatetussa suklaassa. )
 11. Herkuttele.

 

 

-Karoliina-

 

Lue myös

X