Kolmistaan

Arjen pienet, suuret helpottajat ja piristäjät

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Pampers

Tässä sitä nyt ollaan. Poikkeustilassa, joka kestää kuitenkin niin kauan, että elämään on yritettävä saada tälläkin tavalla jotkut rutiinit. Tapa elää ”normaalisti”, vaikkei tilanne tietysti normaali olekaan.

Mä olen näiden viikkojen aikana huomannut sen, että toisaalta rutiinit, toisaalta pieni asioissa fuskaaminen auttaa. Tarkoitan tällä sitä, että kun pitää päivärytmin melko normaalina, ei elämä mene aivan kaaokseksi. Siksipä meillä noudatetaan – jo tietysti lastenkin vuoksi – ihan normaaleja ruoka- ja nukkumaanmenoaikoja. Ja päivän muihin menoihin ja puuhiin ollaan sitten vaan keksitty uudet aikataulut, jotta jokaisella on mahdollisuus tehdä omat tärkeät puuhat ja työnsä.

Fuskaamisella tarkoitan sitä, että koska elämä on erikoista, ei nyt kaiken tarvitsekaan mennä aivan ohjekirjan mukaan. Siksi meillä on herkuteltu muulloinkin kuin herkkupäivänä, pidennetty ruutuaikoja ja annettu kodin välillä räjähtää.

Rentous ja asioiden tekeminen toisin onkin ollut yksi näiden viikkojen tärkein ja mukavin oppi. Arjen helpottaminen ja mukavaksi tekeminen. Tässä muutama vauvaperhetipsi. Saa käyttää, muttei oo pakko hei.

  • Tee elämästä oman elämäsi Kokkisota. Älä manaa sitä, ettei kaapissa ole tarvittavia aineita, äläkä lähde turhaan kauppaan. Kokkaa juuri siitä, mitä kaapissa on. Myös siellä kuiva-ainekaapin perukoilla.
  • Hoida vauva(t) tv:n ääressä. Jotenkin paljon mukavampi tehdä vaipanvaihtopuuhat lemppariohjelmaa katsellessa (okei, kuunnellessa) kuin vaipanvaihtopöydällä taas sadannetta kertaa. Pampers Premium Protection -housuvaipat on tähän hommaan kuin tehty. Sen kun vaan sujauttaa vaipat vauvojen jalkaan ja pois ottaessa repäisee pois. Sohvavaipanvaihto (toim.huom: pissavaipoilla) on parasta, koska ei tarvitse ottaa kiemurtelevaa vauvaa kiinni. Teippivaippojen laitto on yllättävän haastavaa, kun edessä on kaksi kääntyilevää ja vääntyilevää tahtoneitiä.
  • Tee joka päivälle jokin pieni mieleinen tavoite. Itselleni tässä ajassa vaikeinta on ollut se, ettei ole juuri mitään kohokohtia, mitä odottaa. Siksipä ollaan yritetty keksiä joka päivälle jokin pieni asia, vaikka illallisen teko, hyvän elokuvan katsominen tai retki lähimetsään, joka voi olla päivän pieni, iso kohokohta.
  • Keskity uneen. Hieman ehkä hassu vinkki kaksosvauvojen äidiltä, mutta totta se on. Kun unta tulee tarpeeksi, pinna on pidempi ja mieli pysyy valoisampana. Joka näissä olosuhteissa on erityisen tärkeää! Meidän tytöt ei ole nykyisin niin hyvä nukkumaan kuin ennen, mutta ollaan tehty kaikki sen eteen, ettei ole ainakaan meistä aikuisista kiinni, ettei tässä talossa nukuttaisi tarpeeksi. Tytöt ovat nukkuneet jo viikkoja öisinkin vaunukopissaan. Siinä he eivät pääse pyörimään ja ryömimään, joten uni on rauhallisempaa. Ennen heidät löysi aina peppipitkätossuina jalat pääpuolelta ja vieläpä mahalleen kääntyneinä. Myös maitovehkeet tuodaan yöksi valmiiksi jo makkariin, ettei niiden hakuun ja lämmittelyyn mene aikaa. Siinä odotellessa kun tytöt usein heräävät liikaa. Meille on ollut myös tosi tärkeä valita oikeanlainen vaippa öiksi. Tytöt nimittäin heräävät yöllä liikaa, jos heille alkaa vaihtaa vaippaa. Varmasti riisuttaessa tulee kylmä ja siksi he virkoavat. Toisaalta liian pissaiselle tuntuva vaippa herättää myös vauvan aamuyöstä. Siksi Pampers Premium Protection toimii loistavasti myös yöllä pehmeän materiaalinsa ja loistavan imukykynsä vuoksi. Vaippojen micro pearls  -materiaali kun pitää vaipan kuivan tuntuisena ja ylitsevuotamattomana (onko tämä edes sana) koko yön ajan.
  • Keksi erilaisia skype-treffejä. Monessa firmassa järjestetään after workejä skypessä ja meillä pidetään isovanhempiin ja muuhun sukuun yhteys videopuheluilla. Sen lisäksi on A on alkanut tehdä minitreenejä siskonsa ja tämän miehen kanssa yhdessä videopuhelun avulla.
  • Täytä vauvakirjaa. Kerrankin tähän on aikaa! Ja tuleepahan reaaliaikaista tarinaa ajasta, jota harva vauva saa kokea. Nyt on myös oiva aika tehdä kuvakirjat valmiiksi.
  • Oikaise puhdistuspyyhkeillä. Meillä käytetään vauvanpepuille tarkoitettuja Pampers puhdistuspyyhkeitä vaippapuuhien lisäksi moneen muuhun hommaan. Ne ovat oiva apu myös aikuisten käsien pyyhkimiseen silloin, kun vettä ei ole lähettyvillä ja niillä putsataan myös soseiden syönnin jälkeen Mesin ja Ompun kasvot, kaulapoimut ja kädet (koska totta kai kädet täytyy tunkea syödessä suuhun). Niin ja toki Pampers puhdistuspyyhkeet toimivat vauvan pesuun myös kauttaaltaan. Meillä ainakin tytöt pestään useammin päivässä liinoilla kuin ihan juoksevan veden alla.

 

Miten teillä on helpotettu arkea näissä olosuhteissa? Onko tullut uusia oivalluksia elämästä tai jostakin tuotteista/palveluista?

-Karoliina-

 

X