kolmistaan

Puolivuotiaiden herkkuhetkiä

Teksti: Karoliina Pentikäinen

// Kaupallinen yhteistyö: Muru Baby // 

Mitenkäs siellä on selvitty pääsiäisestä? Tuntuu jotenkin kummalliselle viettää tällaisia juhlapyhiä ilman, että on lupa mennä minnekään tai tavata ketään. Me vietimme ensin pääsiäistä viisistään ja sitten esikoinen lähti isälleen Uudenmaan rajan taakse. Vähän erilainen, osin kiva, osin vähän haikea pääsiäinen tänä vuonna.

Ruoka kuuluu todella tiiviinä osana meidän arkea ja juhlaa. En edes voisi ajatella sellaista vaihtoehtoa, ettei ruoka näyttelisi suurta osaa esimerkiksi juhlien aikaan. Nytkin, vaikka pöydän ääressä oli vain meidän perhe, aterioita oli suunniteltu yli viikko etukäteen.

Koska me isotkin syömme intohimolla, on ollut ihana huomata, että Mesille ja Ompullekin maistuu ruoka erittäin hyvin. (Tosin näin kun sanon, on pakko koputtaa puuta, koska pelkään taikauskoisesti, että tuulet vaihtuvat.) Täytyy ihan ihmetellä, kuinka innolla tytöt maistelevat uusia makuja. Vielä jos saataisiin perjantaina lupa neuvolasta istuttaa tyttöjä jo syöttötuoleissa, voisi antaa omat lusikat tyttöjen omaan kouraan. Nyt jo hamuavat nimittäin lusikoita ja yrittävät itse ohjata sitä suuhunsa.

Meidän tyttöjen yksi suosikeista on Muru Baby -merkin Välimeren lohimuhennos. Muru Baby on Henri Alénin kehittelemä vauvanruokamerkki, jonka tarkoituksena on tarjota herkullista, terveellistä ja maittavaa ruokaa myös perheen pienimmille. Muru Babyt pakataan Tetra Recart -pakkauksiin, jotta maut säilyisivät ruuissa mahdollisimman hyvin.

Alén  sai idean hänen lapsena ollessa aivan pieniä, ja nyt kun tuo samainen lapsi kolkuttelee jo teini-iän portteja, Muru Baby on vihdoin valmis julkaistavaksi. Ei siis aivan lyhyitä prosesseja nämä tällaiset isot haaveet.

Muru Baby -makuja on tällä hetkellä viisi. Intialainen kanacurry ja Välimeren lohimuhennos sopivat puolesta vuodesta ylöspäin, eli juuri meidän tyttöjen ikäisille. Kreikkalainen karitsapata, talonpojan omena-possumuhennos ja ranskalainen kasvispata puolestaan kahdeksan kuukautta vanhoille ja sitä vanhemmille lapsille.

Tällä hetkellä Muru Babyjä pitäisi saada jo suurimmasta osasta K- ja S-ryhmän kauppoja, ja yhden annospakkauksen hinta on vähän reilut kaksi euroa. Mielestäni aika kohtuullinen hinta hyvästä ateriasta.

Joko olette ehtineet maistatella Muru Babyjä teidän vauvoilla?

-Karoliina-

Lue myös

X