Kolmistaan

Valkoinen pitsa (ja Nutella-pitsa)

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Päätettiin eilen tehdä A:n kanssa pitsaa jääkaapin jämistä. Ja haastaa itsemme (kerran esikoinen ei ollut vaatimassa kinkku-ananas-Auraa) täytteiden kanssa.

Mä teen pitsapohjan aina tällä k-ruoka.fi -sivun ohjeella, mutta aion kyllä opetella jatkossa Joonas Laurilan pohjan, jonka hän aikoo tehdä tänään Gullichsenin Hannan insta-livessä.

Tällä kertaa pohjan sijaan pääpaino oli meillä kuitenkin täytteissä. Ja jotenkin – toisillemme mitään etukäteen puhumatta – meillä molemmilla oli mielessä, että testaisimme ensi kertaa valkoista pitsaa. Siis pitsaa ilman tomaattikastiketta. 

Onneksi kaapista löytyi vielä yksi purkki ranskankermaa, ja tällainen pitsa siitä sitten tuli. Pakko sanoa, että ELÄMÄNI PARAS KOTITEKOINEN PITSA. Ehkä jopa elämäni paras pitsa.

 

VALKOINEN PITSA CHEF PENTIKÄISEN -TAPAAN

 

  • purkki ranskankermaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl suolaa
  • sipulia renkaina
  • perunaa ohuina renkaina
  • parsakaalia
  • jotain suolaista/mausteista makkaraa ohuina siivuina. Meillä oli mamin ja ukin espanjasta tuomaa makkaraa, mutta esim salami tai jopa pekoni sopii musta oikein hyvin.
  • hunajaa
  1. Tee pitsapohja ohjeen mukaan. Kohota taikina ja kaulitse pitsaksi.
  2. Sekoita ranskankerman sekaan pippuri, suola ja sitruunamehu. Levitä seos pitsan päälle ikään kuin tomaattikastikkeen korvikkeeksi.
  3. Siivuta sipuli, peruna ja makkara. Leikkaa parsakaalista pieniä nuppuja.
  4. Levitä täytteet pitsalle seuraavassa järjestyksessä: sipuli alle, sitten peruna, parsa ja lopuksi makkara. Näin rasvaisen makkaran rasva ”mehustaa” koko pitsan ja esimerkiksi sipulit ei pala.
  5. Lorottele pitsan päälle vähän juoksevaa hunajaa.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Tai kunnes pitsa on kypsä.

(Jälkkäriksi teimme Nutella-pitsan, koska taikinaa jäi yli. Pelkkä pitsapohja uuniin, ja kun se tuli uunista ulos, päälle Nutellaa, johon oli sulatettu valkosuklaata. Sen lisäksi pähkinämurua, passion-hedelmää ja pakastimenjämämarjoja. Nams!)

-Karoliina-

Lue myös

X