kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.04.2020

Valkoinen pitsa (ja Nutella-pitsa)

Teksti
Karoliina Pentikäinen
15 kommenttia

Päätettiin eilen tehdä A:n kanssa pitsaa jääkaapin jämistä. Ja haastaa itsemme (kerran esikoinen ei ollut vaatimassa kinkku-ananas-Auraa) täytteiden kanssa.

Mä teen pitsapohjan aina tällä k-ruoka.fi -sivun ohjeella, mutta aion kyllä opetella jatkossa Joonas Laurilan pohjan, jonka hän aikoo tehdä tänään Gullichsenin Hannan insta-livessä.

Tällä kertaa pohjan sijaan pääpaino oli meillä kuitenkin täytteissä. Ja jotenkin – toisillemme mitään etukäteen puhumatta – meillä molemmilla oli mielessä, että testaisimme ensi kertaa valkoista pitsaa. Siis pitsaa ilman tomaattikastiketta. 

Onneksi kaapista löytyi vielä yksi purkki ranskankermaa, ja tällainen pitsa siitä sitten tuli. Pakko sanoa, että ELÄMÄNI PARAS KOTITEKOINEN PITSA. Ehkä jopa elämäni paras pitsa.

 

VALKOINEN PITSA CHEF PENTIKÄISEN -TAPAAN

 

  • purkki ranskankermaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl suolaa
  • sipulia renkaina
  • perunaa ohuina renkaina
  • parsakaalia
  • jotain suolaista/mausteista makkaraa ohuina siivuina. Meillä oli mamin ja ukin espanjasta tuomaa makkaraa, mutta esim salami tai jopa pekoni sopii musta oikein hyvin.
  • hunajaa
  1. Tee pitsapohja ohjeen mukaan. Kohota taikina ja kaulitse pitsaksi.
  2. Sekoita ranskankerman sekaan pippuri, suola ja sitruunamehu. Levitä seos pitsan päälle ikään kuin tomaattikastikkeen korvikkeeksi.
  3. Siivuta sipuli, peruna ja makkara. Leikkaa parsakaalista pieniä nuppuja.
  4. Levitä täytteet pitsalle seuraavassa järjestyksessä: sipuli alle, sitten peruna, parsa ja lopuksi makkara. Näin rasvaisen makkaran rasva ”mehustaa” koko pitsan ja esimerkiksi sipulit ei pala.
  5. Lorottele pitsan päälle vähän juoksevaa hunajaa.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Tai kunnes pitsa on kypsä.

(Jälkkäriksi teimme Nutella-pitsan, koska taikinaa jäi yli. Pelkkä pitsapohja uuniin, ja kun se tuli uunista ulos, päälle Nutellaa, johon oli sulatettu valkosuklaata. Sen lisäksi pähkinämurua, passion-hedelmää ja pakastimenjämämarjoja. Nams!)

-Karoliina-

Kommentit (15)

Ihanalta näyttää pizzanne, oliko peruna raakaa kun laitoit sen pizzaan?

Testattiin ja ihan hyvää oli. Ei nyt mene ”yksi parhaista” kategoriaan omasta mielestä mutta ihan kivaa vaihtelua tomaattikastikkeelle. Itse olisin kaivannut enemmän makua, ehkä chiliä, tabascoa tai reilusti mausteisempaa makkaraa. Käytin chorizoa ja mukaan pääsi myös eiliset grilliherkkusienien jämät ja muutama oliivi 🙂

Ai vitsi, ihan vähän silmää raastaa tämä ”pitsa”. Miksei pizza?

Koska suomeksi se kirjoitetaan pitsa. Vaikka pöllölle omaankin silmään näyttää. Vähän sama kuin shampoo ja sampoo. 

Näyttää hyvältä. Tuli aavistuksen mieleen flammkuchen. 😊

Hei! Anteeksi, kommentoin väärään postaukseen mutta en ole varma tuleeko vanhoihin postauksiin kommentoidut enää nähdyksi. Rakastuin tuohon siniseen seinän väriin, olisitko muistanut minkäniminen sävy on? Yritin googlailla aiemmista postauksista, mutta en löytänyt. Kiitos jo etukäteen 🙂

Nyt on pakko sanoa, etten edes tiedä. Annettiin maalarille malliksi yksi meidän kukkaruukku ja sanottiin, että tätä sävyä seinään 🙂

Hei, käytätkö vehnäjauhojen sijaan jotain gluteenittomia jauhoja? Onko suosituksia, mitkä toimii parhaiten?

Mun vatsa kestää nykyisin vehnää, joten ihan sitä. Gluteenittomissa musta parhaita oli sellaiset, jossa oli psylliumia itse jauhojen seassa mukana.

Minäkin muistan tämän ohjeen, saatiin siitä miehen kanssa monet naurut 😄

Kyllä mäkin 2015 olen semmoisen ohjeen kolmistaan blogissa nähnyt, mutta silloin oli joku muu sen idean takana. Jokatapauksessa vähän parempaa safkaa nykyisin täällä jaetaan 😂

No mä jo ajattelin, että ei kyllä kuulu mun tapoihin 😅

Muistan, kun tässä blogissa jaettiin ohje kalapuikkojen lämmittämiseen leivänpaahtimessa… Ihmetytti silloin. Niin ne ajat ja tavat muuttuu! 🙂

Paitsi että tässä blogissa ei ole koskaan jaettu sellaista ohjetta. Nyt olet tainnut sekoittaa toiseen bloggaajaan.

Jep! Raakana!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X