Kolmistaan

5 x viikon parhaat

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Vappuviikko takana. Jos ei muuta, niin olipahan taas historian kirjaan kohtaan ”erilainen” uutta täytettä.

Mua ilahdutti tässä viikossa nämä viisi asiaa:

  1. Esikoisen eskarivuoden ystäväkirjan lukeminen. Vitsi me naurettiin miehen kanssa kippurassa, kun F luki omaa osuuttaan meille ääneen. Miten suloisia viisi-kuusivuotiaan vastauksia. Ja miten söpö käsiala: Kirjaimien ja numeroiden suunta vielä vähän hakusessa, mutta muuten jo aivan hyvää kirjoitusta. Ihan hullua, kuinka muutamassa vuodessa siitä harvahampaisesta eskarista on tullut oikeasti jo tosi iso koululainen. Alakoulukin jo kohta puoliksi suoritettu.
  2. Vauvojen kehitys. Joka on samaan aikaan myös jo vähän pelottavaa. En olisi uskonut, että pistorasioiden ja muiden vaarallisten paikkojen eristäminen on edessä jo näin nopeasti. Hauskinta on tietysti se, että tyttöjen luonteet on näkyvillä jo niin selvästi.
  3. Sisustusasioiden pohtiminen. Koska uuteen kotiin muuttaminen on vääjäämättä edessä, pyörii päässä tuhat ja yksi sisustusasiaa. Ja se on ihanaa! On muuten vaikea pohtia, mitkä olisi niitä taatusti ajattomia ratkaisuja, jotka eivät näytä nololle jo viiden vuoden päästä. Niin ja ajattomia ennen kaikkea niin, etteivät ne olisi samaan aikaan tylsiä. Jotenkin sellainen trendikoti ei kiinnosta yhtään, koska vaikka sellaiset on nyt ihanaa katseltavaa sisustuslehdissä, muotijutut menettävät hohtonsa nopeasti. Mutta mistä tietää, onko joku kiva sisustustapa tai esine muotijuttu vai pitkäaikainen rakkaus?
  4. Netin second hand -liikkeet. Mä olen hurahtanut koronan aikaan Reloven Ja Oldie Tampereen kaltaisiin kierrätettyjä vaatteita myyviin puoteihin. Ja olen tehnyt ihania löytöjä. Samalla, kun olen tehnyt kirppislöydän, olen laittanut vähintään pari omaa vaatettani kirppiskassiin kaapista. Esimerkiksi eilen ostin Relovesta yhden TÄYDELLISEN Ivana Helsinki -mekon. Mekko on sellainen, joka on jäänyt kaivelemaan minua jo vuosia sitten ja jonka omistan jo toisessa värissä. Kun olin laittanut tuon mekon ostokoriin, nakkasin kaapista jo valmiiksi pois (jottei ne vahingossakaan jää sinne!) liian ison Ivana Helsingin mekon, jonka ostin raskaana ollessani. Ja toisen samanvärisen Asoksen ja kolmannen melkein saman värisen kirppismekon, koska nyt tuo minulle uusi Relove-löytö korvaa nuo kaikki kolme. Näiden kirppiskauppojen kanssa pitää vaan olla varovainen. Vaikka on toki parempi ostaa kierrätettyä kuin uutta, täytyy pitää järki päässä, koska tavoitteena on edelleen väljemmät kaapit.
  5. Ilmoitus koulujen avaamisesta. Ymmärrän, että tästä asiasta voidaan olla montaa mieltä. Ja kyllä minuakin toisaalta pelottaa se, mitä koulujen avaaminen voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa. Haluan kuitenkin uskoa, että tästä seuraa hyvää. Että koulujen avaaminen on askel koko yhteiskunnalle siihen suuntaan, että jossakin vaiheessa alkaa taas elämä voittaa ja normaaliolot palautua. Koska jossakin vaiheessa sekin riski on otettava.

Kivaa sunnuntaita!

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Mekko: Ivana Helsinki (saatu) 

 

X