Kolmistaan

Kahden vauvan kanssa. Kaksi ei mene siinä missä yksikin!

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

// Kaupallinen yhteistyö: Pampers//

 

 

Moni tuttu (ja myös tuntematon) haluaa usein kuulla, millaista on, kun on kaksoset. Kysytään, meneekö ”kaksi siinä missä yksikin” ja kuinka rankkaa kahden vauvan kanssa on.

Mun on pakko myöntää, että elämä kaksosten kanssa on helpompaa, kuin kuvittelin. Moni saman kokenut varoitteli täydestä kaaoksesta, mutta alun hapuilun jälkeen elo kahden vauvan kanssa tuntuu yhtä luonnolliselle kuin yhdenkin kanssa aikanaan. Toisin sanoen en koe, että tässä oltaisiin sen enempää sumussa kun yhdenkään vauvan kanssa.

Se on kuitenkin varmaa, että kahden kanssa töitä saa tehdä aivan järjettömän paljon. Ja kuten eräs kaksosvanhempituttu sanoi: ”Kaksi menee siinä missä kaksi ja puoli”. Niin hauskasti ja osuvasti sanottu, koska työtä ei ole tuplasti, vaan jopa vähän päälle. Tämä johtuu siitä, että ekstravahinkoa ehtii tapahtua aina silloin, kun ei itse voi revetä kahteen paikkaan yhtä aikaa. Tässä muutamia esimerkkejä aiheesta:

  • Puen ensin Ompun ja laitan hänet jo vaunukoppaan odottamaan ulos lähtöä. Kun alan pukea Mesiä, Omppu hermostuu ja potkii vaunupussukan pois, repii hanskat kädestä ja saa itsensä kierroksille ja raivoisaksi, kun joutuu odottelemaan kuumissaan liian kauan. Tytön rauhoitteluun menee aikaa.
  • Syötän Omppua ja alan havaita, että Mesi alkaa puklaamaan. En ehdi kuitenkaan hätiin toisen vauvan vuoksi, jolloin Mesi ehtii puklata vaatteensa ja maton. Vaatteet vaihtoon ja matto pesuun. Tämänkin olisi voinut estää, jos toinen vauva ei olisi sitonut käsiä.
  • Vauvat laitetaan nukkumaan. Omppu nukahtaa aivan heti, mutta koska Mesillä alkaa iltakarjunnat, herättää hän siskonsa ja pian makuuhuoneessa on huutokonsertti.

Kuten olen joskus jo kertonut, kaksosvanhemmuus on saanut minut hölläämään omaa vaatimustasoani. Kaikessa äitiyden saralla ei tarvitse olla täydellinen, vaan omaa arkea voi helpottaa. Siksi meillä syödään usein purkkiruokaa, osataan pyytää ja ottaa vastaan hoitoapua ja valitaan tasan ne vauvatuotteet, jotka toimivat arjessa parhaiten. Siksi meidän vauvoilla on esimerkiksi harvoin kauniita, mutta vaikeasti puettavia vaatteita, vaan myös päivin mennään pääasiassa jumpsuiteilla. Myös vaipat valitaan helppous edellä: Pampers Premium Protection -housuvaipat on kaikista nopeimmat pukea, ja niiden kanssa ei tarvitse yöllä alkaa säätämään vaipanvaihtoa, koska ne pitävät vauvat tyytyväisinä ja pedit kuivina kellon ympäri. Mä jo syötän vauvat kahdesti yössä, joten yöllisestä vaipottamisesta luopuminen on helpottanut elämää. Ja tuonut lisää nukuttuja minuutteja uneen.

Tiedän, että siellä ruudun takana on muitakin monikkovanhempia. Miten kuvailisit teidän elämää ja työn määrää?

Ihanaa lähestyvää äitienpäiväviikonloppua muuten kaikille, jota asia koskettaa tavalla tai toisella!

-Karoliina-

X