Kolmistaan

Pakkaamista ja vähän lisää pakkaamista

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Huh! Terkkuja sunnuntai-iltaan. Meillä on miehen kanssa takana niin touhukas viikonloppu, että oikein jalkoja kivistää.

Esikoinen oli viikonlopun Helsingissä. Pienet tytöt puolestaan ensin lauantain Mesin kummeilla hoidossa. Sunnuntaina kopin pienistä otti puolestaan heidän tuleva lastenhoitajansa ja tämän perhe. Aivan sanoinkuvaamattoman ihanaa tällainen apu. Ja se, että pienten eroahdistus on alkanut laantua. On himppu verran eri fiilis jättää hoitoon, kun vaikka kuukausi sitten.

Ja mitä me miehen kanssa sitten teimme? No pakkasimme kotia raivokkaalla vauhdilla, jotta saimme kaiken tehtyä kahdessa päivässä. Ja eihän siinä tietysti kauan olisi mennyt, jos olisimme sulloneet tavarat vain säkkeihin ja laatikoihin, mutta halusimme tehdä – kuten varmasti kaikki muuton hetkellä – inventaarion tavaroihin, jottei uuteen asuntoon kulkeutuisi mitään turhaa.

Mä olin aluksi epäileväinen sen suhteen, ehditäänkö tosiaan tehdä kaikki. Monestihan sitä miettii, että vain kaappien sisältö on sitä pakkaamista, mutta lopulta pakattavaa tulee kauheasti, kun lamppuja, verhoja ja tauluja irrotellaan. Moni asia on arjessa tavallaan aika näkymätöntä, mutta kun koko koti on saatava blankoksi, alkaakin yhtäkkiä löytyä tavara jos toinenkin.

Ja kylläpä muuten myös löytyi asioita. Kauan hukassa olleita hiusharjoja, avaimia, kalenteri ja kasa muuta. Täytyy sanoa, että helpotti henkisesti kauheasti, kun tavarat on nyt hyvässä järjestyksessä.

Eli kyllä. Ehdimme kuin ehdimmekin pakata kaiken, mitä pystyi. Elämme vielä alkuviikon näissä neliöissä, joten jotain oli pakko jättää vielä kaappiin. Mutta suurin osa on nyt pakattu, ja se jos mikä, on ihanaa.

Kivaa alkavaa viikkoa!

-Karoliina-

X