Kolmistaan

Kollarihousuista takaisin mekkoihin

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

N2032

Mulla on vaatekaapissa oma hyllynsä kotivaatteille, eli huppareille, trikoille ja college-pöksyille.

Tajusin, etten ole muuton jälkeen ottanut kuin yhden kerran vaatetta mistään muusta osiosta kuin kotivaatteista. Tämän tajuttuani eilen oikein avaamalla avasin mun henkarikaapin ja tuntui, kun olisin katsonut jonkun toisen ihmisen kaappiin, koska niin harvoin olen vuoden aikana noita vaatteita pitänyt. Nuo kaikki ihanuudet – oletteko oikeasti kaikki mun?

Osa kuoseista ja mekoista näytti juuri sille, että olen varmasti aivan intona, kun voin pukea ne taas päällr. Jos ja kun mukana on uusia seuraajia, tiedoksi, että mekko on (ollut) lähes aina mun arkiasu. Tykkään vetää mekon päälle paksujen sukkisten, maihareiden/tennareiden ja tarvittaessa (eli elo-huhtikuu) neuleen kanssa.

Nyt tosin mulla on ehkä pari mekonkäyttöpulmaa tulevalle syksylle. Jalka levisi raskaudessa niin, et mulle ei mahdu kuin muutamat kengät. Luulin, että jalka palautui, mutte e-ei. Toisekseen mun mielestä mekkotakki nro 1 on nahkarotsi. Noh. Kahden kymmenen kilon kahvakuulan kanssa mun haukkari on kasvanut niin, ettei se mahdu nahkikseen, eikä moneen muuhunkaan takkiin. Ei edes niihin, joihin mahtui raskaana, kun painoin 25 kiloa enemmän kuin nyt. Ekaa kertaa mun elämässä hartiat ja kädet kinnaa.

No. Sitten positiivisiin juttuihin. Mulla on muutamia ihan ihania neuleita ja mekkoja, joita olen ostanut tai saanut jo kesän aikana, mutta mitä en ole tullut vielä pitäneeksi kertaakaan. Ostin heinäkuun helteillä Zalandosta kaksi Samsoe&Samsoen over size -neuletta ja Vimma laittoi mulle postissa vähän aikaa sitten kaksi aivan ihanaa, ja aivan mun näköstä, mekkoa.

Pallomekko on malliltaan Tuva. Omistan jo yhden Tuvan entuudestaan ja Tuva onkin mun tämän hetken suosikkimalli mekoissa. Jotenkin olen tosi pitkän lyhytmekkokauden jälkeen alkanut lämmitä maksihelmoille.

Lyhyempi mekko on taas puolestaan yhtä mun suosikkikuosia Vimmalta, Lovea. Ei varmasti tarvitse sanoa, miksi.

Miten te muut äitiyslomilta palaajat olette päässeet kollarihousutyylistä taas takaisin työlookiin? Jotenkin tuntuu sille, että miten sitä edes osaa enää pukeutua muihin kuin rönttävaatteisiin. Jännä nähdä, palaako meikit elämään samaa vauhti kuin palaan töihin. Nyt joku ripsiväri tuntuu aivan kummajaiselle.

-Karoliina-

*Vimmat saatu

X