Kolmistaan

Vinkit lapsiperheen muuttoon

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Koska me hoidettiin meidän muutto ei-ehkä-aivan-parhalla-tavalla, ajattelin jakaa vinkit muuttohärdelliin näin jälkiviisaana. Että joku toinen tekisi paremmin!

  1. Ota lomaa! Koska pienten lasten kanssa muutto on melko vaikea hoitaa parissa päivässä, tehden ympäripyöreitä päiviä (koska unet, päiväunet, välipalat, vaipat jne), suosittelen ottamaan lomapäiviä töistä muuton yhteyteen. Ihan reippaasti.
  2. Aloita pakkaaminen TOSI aikaisin. Niin paljon pakettiin kamaa, mitä vaan voi etukäteen laittaa. Tässä me musta onnistuttiin hyvin. Inventaario kamppeista kannattaa tehdä jo vanhan kodin puolella. (Tosin meiltä lähtee edelleen tavaraa Radiokirppikselle, kun tajutaan, ettei joku huonekalu istu tai mahdukaan.)
  3. Dymota ja merkitse. Kaikki! Niin paljon helpompi purkaa, kun ei tarvitse kurkistella jatkuvasti, mitä missäkin laatikossa on.
  4. Ota – hyvä ihminen – lastenhoitaja(t)! Ei tätäKÄÄN mietitty ihan loppuun asti, kun me perkele pärjätään ihan ite. Tytöt oli kyllä hoidossa yhtenä viikonloppuna, kun pakattiin, mutta olisi oikeasti tarvinnut olla myös muutto- ja purkupäivinä. Ihan hanurista tököttää kaiken sen kaman keskellä ja tajuta, että pääsee purkamaan tavaraa aina tunnin, kaksi, iltaisin, kun lapset nukkuu. Etenemisvauhti siis todella hidas. (Toki jos tämä ei haittaa… En kyllä tajua, onko sellaisia ihmisiä edes.)
  5. Palkkaa siivoojaa tai lahjo sukulaislapsi samaan hommaan. Koska vanha asunto on siivottava uusille asukkaille, mutta usein myös uusi.
  6. Älä vaihda lasten lakanoita muuton yhteydessä. Tämän vinkin kuulin joskus. Kun ympäristö on uusi, huone uusi ja kaikki uutta, on lasten turvallisempi nukahtaa uudessa kodissa tutulle tuoksuviin lakanoihin.
  7. Mieti turvallisuus etukäteen. Ja pakolliset, lasten uniin/eloon vaikuttavat seikat. Ts.laita pistorasiasuojat, pimennysverhot ja porrasportit paikalleen ennen lasten muuttoa. Nimimerkillä: ”Edelleen kiljun, että älkää tunkeko niitä sormia pistorasioihin”
  8. Pakkaa ensimmäisen viiden vuorokauden pakolliset tavarat samaan lootaan. Eli vaihtovaatteet, tuttipullot, koulureput yms.

Sellaista. Mitä vinkkejä sä antaisit muuttoon? Erityisesti sellaiseen, jossa lapset on mukana.

-Karoliina-

X